Петел следи какво се случва с наш разследващ журналист, който

...
Петел следи какво се случва с наш разследващ журналист, който
Коментари Харесай

Журналистът Грозев обжалва задочния си арест

" Петел " следи какво се случва с наш проверяващ публицист, който си навлече гнева на Русия.

Журналистът Христо Грозев, който Москва включи в регистъра си на задграничните сътрудници, е обжалвал задочния си арест по делото за образуване на нелегално прекосяване на границата на Руската федерация. Това заяви ТАСС, като се базира на Лефортовския съд в Москва. Жалбата ще бъде прегледана в Московския градски съд, като съвещанието по делото още не е планувано.

На 21 април Лефортовският съд арестува задочно Грозев, тъй като съгласно съветските управляващи той е провел бягството в чужбина на редактора на The Insider Роман Доброхотов.

Преди това Федералната работа за сигурност упрекна Грозев, че оказва помощ на украинското разузнаване. Според версията на ФСС сътрудници на Главното разследващо ръководство на Украйна, " настоящи от името на политическото управление на своята страна, са се пробвали да вербуват съветски военни летци против парично заплащане и гаранции за приемане на поданство на една от страните на Европейски Съюз ". Планът предвиждал вербуваните водачи да приземят самолетите си на следени от Украйна летища. По държавния канал " Россия 24 " бе показан откъс от диалог, в който се твърди, че Грозев е намерил двама куриери за предаване на парите на съгласилия се с проекта водач.

" Сам по себе си карцерът е неуместен - задочно да бъда задържан е тъкмо толкоз дейно, едвам бъда задочно токсичен ", разяснява наскоро Грозев, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР