Петдесет кораба са били натоварени в украинските морски пристанища след

...
Петдесет кораба са били натоварени в украинските морски пристанища след
Коментари Харесай

50 кораба със зърно потеглят от Украйна

Петдесет кораба са били натоварени в украинските морски пристанища след основаването на новия експортен кулоар в Черно море и се чака скоро да дойдат още 50 кораба.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в онлайн речта си на Втората парламентарна среща на върха на Международната платформа за Крим, представен от " Укринформ ".

" Украйна съумя да възвърне ролята на Черно море на сигурна артерия, която е от решаващо значение за световната хранителна непоклатимост. Без нашия експорт на селскостопански артикули ценовата рецесия на хранителния пазар и общественият безпорядък се трансформират в опасност за десетки разнообразни народи от западното крайбрежие на Африка до Бангладеш и Индонезия. Това е крайъгълният камък: когато украинският експорт на храни изчезне, целият международен хранителен пазар се разстройва ", сподели Зеленски.

Първоначално, дружно с Организация на обединените нации и Турция, Украйна започва Черноморската самодейност за зърно. По-късно е основана филантропичната самодейност " Зърно от Украйна ".

" Когато Русия реши да унищожи тази архитектура на продоволствената сигурност, ние стартирахме нови краткотрайни направления за експорт от нашите морски пристанища в допълнение към нашия експорт през пристанищния район на Дунав и пътищата на солидарността по суша. От началото на новия експортен кулоар в Черно море са натоварени близо 50 кораба, а над 50 се чака да дойдат скоро ", акцентира президентът на Украйна.
 Организация на обединените нации: Коридорът за зърно в Украйна не би трябвало да замества по-широката договорка
Организация на обединените нации: Коридорът за зърно в Украйна не би трябвало да замества по-широката договорка

Продължават напъните за реализиране на ново съглашение

Украйна е изпратила към 700 000 тона зърно, основно за европейски и африкански страни, откогато е основан новият краткотраен експортен маршрут.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР