Петдесет и деветата инаугурация на президент на САЩ наруши много

...
Петдесет и деветата инаугурация на президент на САЩ наруши много
Коментари Харесай

Медия от Москва: Джо Байдън направи подарък на Русия

Петдесет и деветата инаугурация на президент на Съединени американски щати наруши доста обичаи - тя като че ли бе знак, че Америка е на кръстопът и американският хайлайф към този момент няма по какъв начин да се движи по утъпкани пътища, написа в репортаж за вчерашното събитие "Росийская газета ".

"Умиротворяващата тирада на Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в положителния остарял жанр бе еликсир за душата на демократичните коментатори, които сигурно ще напишат за нея най-хвалебствени мнения, противопоставяйки я на бунтарския жанр на Тръмп. Но дали Байдън ще потвърди на дело, че е президент на всички американци, остава отворен въпрос ", прибавя московският официоз.

"С речта си Байдън постави старания всеки да осъзнае, че Америка изживява повратен миг, каквито рядко е имало в нейната история. Той насочи сигнал, че американската народна власт е станала победител в извънредно жестока борба, в действителност стълкновение сред Доброто и Злото. Значи самият Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в предвожда силите на Доброто, гласи умозаключение на "Комерсант ". Според анкетите утвърждението за новия президент е някъде сред 54 и 57 на 100 - това вероятно ще му разреши да стартира мандата си в относително успокоение ", прибавя вестникът.

"Байдън съобщи, че жителите на Съединени американски щати би трябвало да се изправят против бялото предимство и както наподобява е първият президент, загатнал за това на клетвената си гала ", отбелязва онлайн изданието "Медуза ".

"В словото си Байдън акцентира върху нуждата от сближение на американците и превъзмогване на различията - това бе вярно от становище на момента, споделят специалисти, говорили пред "Известия ". Но съгласно тях словото му не е въодушевило хората и в декламаторски проект стои по-долу от речите на неговите прародители Барак Обама и Доналд Тръмп. Ако пък новото управление на Съединени американски щати продължи да назовава последователите на Тръмп екстремисти и да упорства за импийчмънт на водача им, ще му е доста мъчно да реализира единение в обществото ", акцентира всекидневникът.

"Байдън произнесе обединителна тирада в миг, когато Америка е мощно разграничена. Дали обаче разгорещените и ядосани демократи ще изискат да чуят думите на своя претендент за висшия пост ", пита се американистът Юрий Рогульов, представен в "Комсомолская истина ".

"Труд " чака от администрацията на Байдън нееднозначна политика по отношение на Русия. "От една страна, Демократическата партия се бореше с Тръмп, потвърждавайки, че той е креатура на Кремъл, а около това обвиняваше Русия в интервенция във вътрешните работи на Съединени американски щати. Тази пропагандна акция натрупа инерция и ще се отразява на нещата още година-две. Но като цяло за демократите са традиция красивите жестове и шумните изказвания за разведряване и рестартиране. Тази наклонност може да се прояви през втората половина от мандата на Байдън ", написа вестникът.

"Вместо слаб президент, намирал се под натиска на опозицията, в Белия дом се настани подобен, който има претекст, воля и благоприятни условия да прочиства страната от тръмпистите, а в същото време да се бори с техния външен съдружник, за какъвто е назначена Москва ", се споделя в коментар от "Взгляд ". "Управлението на Байдън стартира много по-добре, в сравнение с се очакваше, а той самият през днешния ден е надалеч по-силен, в сравнение с би трябвало да бъде ", установи електронният вестник.

"Подарък за Русия " назовава "Лента " акта, с който Байдън анулира през вчерашния ден по екологични съображения разрешението за създаване на канадско-американския петролопровод "Кийстоун Екс Ел ".

В околните години Съединени американски щати ще се сблъскат с дефицит на нефт и газ, от който ще може да завоюват и съветски компании експортьорки, цитира изданието енергийния специалист Андрей Корнеев, приказвал пред бизнес вестника "Ведомости ".

"Москва напълно няма светли упования, свързани с външната политика на Байдън, защото възпирането на Русия си остава началото и края в политиката на Съединени американски щати ", съобщи на 21 януари посланикът на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов, осведоми РИА Новости.

Партийните водачи на демократите в Съединени американски щати са все така захласнати от Русия - съгласно тях преди четири години Москва им е откраднала изборната победа и в този момент би трябвало да си заплати с цялостна мощ, написа "Московский комсомолец ". "Новата администрация в Съединени американски щати има и прочувствени, и напълно рационални аргументи за опити да се меси в съветския вътрешнополитически живот. От двата съществени съперника на Америка на интернационалната сцена - Русия и Китай, точно Руската федерация съгласно вашингтонските стратези е "слабото звено ". Американците виждат в Китай суперсила от 21-и век, а в Русия - суперсила от 20-и век, с други думи - от предишното ", се споделя още в материала.

Новата администрация в Съединени американски щати ще би трябвало да се съобрази с антикитайските изказвания на досегашния държавен секретар Майк Помпейо, написа "Независимая газета " под заглавие "Бившият собственик на Белия дом диктува на Байдън политиката по отношение на Китай ". "Не бива да чакаме намаляване на идеологическата битка против Китай в Съединени американски щати. Напротив, щафетата на Помпейо ще бъде поета. Това ще е доста значим съставен елемент от курса на новата администрация ", предвижда пред вестника политологът Владимир Батюк. "Търговията и стопанската система към този момент са друга сфера. Тук администрацията на Байдън ще работи по-прагматично ", прибавя съветският аналитик
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР