Петчасово прекъсване на работата започнаха днес служителите от градския транспорт

...
Петчасово прекъсване на работата започнаха днес служителите от градския транспорт
Коментари Харесай

Хиляди работници на протести заради влакова катастрофа в Гърция

Петчасово спиране на работата започнаха през днешния ден чиновниците от градския превоз в Солун, присъединявайки се към националната 24-часова стачка, написа гръцкият уебсайт „ Етнос “. Гърция трансформира Международния ден на дамата в стачка против проблемите в железопътния превоз в страната, довели до влаковата злополука предходната седмица, при която починаха 57 души, като хиляди служащи излизат през днешния ден на митинг.

Синдикатът на чиновниците на Организацията за градски превоз в Солун уточни в публично изказване, че градският превоз прекратява работа от 11:00 часа сутринта до 16:00 часа.

Към 24-часовата национална стачка за нещастието в Темпе се причисляват и фармацевтите от Фармацевтичните асоциации на Атика и Солун, които стопират работа от 11:00 часа до 15:00 часа, като по този метод показват скръбта и поддръжката си към фамилиите на починалите.

Също по този начин в символ на почитание към жертвите на нещастието, в която починаха младежи на възраст сред 20 и 30 години, Националната фармацевтична асоциация поддържа решението на локалните фармацевти и приканва за всеобщо присъединяване на всички фармацевти в националния печал.

В днешния ден остават затворени всички аптеки в Пирея.

Синдикатът на гръцките държавни чиновници излиза на митинг през днешния ден, като главно искане е да се постави завършек на политиката на приватизация и да се потърсят действителни отговорности за влаковата злополука предходната седмица, съобщи организация АНА-МПА.

В 24-часовата национална стачка вземат участие и Синдикатите на чиновниците от публичните лечебни заведения и лекарите. „ Не е време да мълчим, време е да се изкажем и да се борим ", се споделя в изказване на учителския профсъюз. Заедно с тях в протестните шествия в Атина ще вземат участие и групи възпитаници.

В деня на митингите променено разписание ще има метрото, трамваите и рейсовете в Атина. Корабите също по този начин остават закотвени в пристанищата, защото моряците се причисляват към стачните дейности

Протестните шествия са планувани на разнообразни места в страната, а централното събитие е на площад " Клавтмонос " в Атина от 12:30 часа.

В преден конфликт на пътнически и товарен трен предишния вторник покрай прохода Темпе в Гърция починаха 57 души, а над 150 пострадаха. Пътуващите бяха главно младежи на студентска възраст, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР