Петър Стоянов-Сумиста от групата Килърите осъди прокуратурата на 3000 лв.

...
Петър Стоянов-Сумиста от групата Килърите осъди прокуратурата на 3000 лв.
Коментари Харесай

Сумиста от Килърите осъди прокуратурата

Петър Стоянов-Сумиста от групата " Килърите " осъди прокуратурата на 3000 лева Решението е на Софийски градски съд, само че може да се апелира.

Сумиста излежава доживотна присъда в Софийски централен затвор. Преди 6 година Върховен касационен съд се произнесе с дефинитивни присъди за групата на " Килърите ". Трима от тях са с доживотни присъди, поради подбуждане на 2 поръчкови убийства - на юриста Петър Лупов и предприемача Румен Рачев през 2009 година Стоянов бе оневинен по обвиняване, че е гарант на палежи и тъкмо поради това е завел дело против прокуратурата с искане за 100 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди.

Твърди, че престоят му в ареста довел до тежки душевен и нервни разстройства, утежнили се предходните му болести Твърди още, че формираното против него наказателно произвеждане криминализирало неговото име в обществото, което довело до изключването му от постове, които е заемал, като ръководител на Европейска Федерация по сумо, ръководител на Българската Федерация по сумо, специалист в Народното събрание. Накърнено било положителното му име в обществото, той и фамилията му претърпели доста тежко обвиняванията против него, изпитвал неприятни душевен и душевни преживявания, свързани със боязън от развоя на делото.

В съда прокуратурата оспорва, че вредите, които Сумиста твърди, че е претърпял, са точно вследствие на повдигнатото му обвиняване, написа " 24 часа ".

Съдът е безапелационен, че не може да се одобри, че търпените от него отрицателни страсти и получените физически и душевен увреждания са единствено вследствие на повдигнатото му обвиняване, по което е оневинен, тъй като пък е наказан по всички останали тежки обвинявания и реши Сумиста да получи 3000 лева обезщетение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР