Петър Христов-Божинов от Zazu Restaurant & Lounge bar е носителят

...
Петър Христов-Божинов от Zazu Restaurant & Lounge bar е носителят
Коментари Харесай

Петър Христов-Божинов е големият победител в четвъртото издание на конкурса Bar Masters

Петър Христов-Божинов от Zazu Restaurant & Lounge bar е носителят на купата „ Бар Мастър на България 2022 “ от тазгодишното четвърто издание на емблематичния конкурс за професионални бармани –, проведен по традиция от Кока-Кола ХБК България. Грандиозният заключителен стадий от надпреварата се организира онлайн, на 26 септември 2022 година, в Sofia Event Center. Петър Христов-Божинов съумя да извоюва повече от заслужена победа, като със своите умения се отличи измежду конкуренцията от общо 20 мъже и дами, експерти в сектора, и си завоюва преднина от цели 84 точки в крайното класиране. Той впечатли журито с коктейла Smoky Tom Collins с съществена съставна част BULLDOG, който бе въодушевен от класическия коктейл и неговата история. Подгласниците в тазгодишното издание на състезанието, на които се падна достойнството да заемат надлежно влиятелните второ и трето място, са Радослав Тодоров от Cocktails Project и Иван Филипов от Sofia Flair School.


-->
Всички бар-мастъри, класирали се за финала, трябваше да провокират себе си и да покажат своята експедитивност, креативност и умения в три разнообразни рунда – Mystery Shopping, Food and Cocktails и The Bartender‘s Choice. В продължение на месеци, участниците прекосяваха през серия от образования, провокации и оценяване от експертното жури, с цел да доближат до достойния край, включващ голям брой провокации.

През месец април, в конкуренцията се впуснаха 50 професионални бармани, които минаха през три разнообразни стадия, разкриващи техните умения и метод на работа. Освен множеството провокации, участниците имаха опцията да се срещнат и с някои от огромните имена в бар културата като Танос Прунарус, Джо Скофийлд, Едвинас Руджинскас и Ерик Лоринкс. Освен влиятелната купа, спечелилият Петър Христов-Божинов си завоюва и парична премия от 5 000 лв., а неговите подгласници – надлежно от 3 000 лв. и 2 000 лв.. Тримата отличили се експерти ще бъдат и измежду бранд посланиците на Кока-Кола ХБК България за една година, а носителят на купата „ Бар Мастър на България 2022 “ ще бъде гост-барман в заведение от „ THE WORLD’S 50 BEST BARS “.



Заедно с подготовката за финала на Bar Masters, започва и надпреварата за бармани-любители, под наслов „ Home Masters “. Конкурсът се провежда от Кока-Кола ХБК България, под шапката на програмата Bar Masters, като неговата цел е да провокира всички, които имат предпочитание да основават коктейли, както и да покажат своите умения, само че не са имали опция до момента. Home Masters се състои от два стадия – в първия участниците би трябвало да снимат видео по какъв начин подготвят авторски коктейл в една от следните категории: STARTER, PRO и MASTER, както и да го споделят в Instagram или Фейсбук. Вторият стадий, който е гласуването, е напълно онлайн посредством линк, като финалистите ще бъдат избрани на база събраните гласове от публиката. Победителят в категория STARTER ще получи първокласна книга с предписания и подаръчен ваучер на стойност 300 лв.. За категория PRO премията е първокласна книга с предписания и подаръчен ваучер на стойност 500 лв., а за MASTER – професионален бармански сет и подаръчен ваучер на стойност 1 000 лв..

Състезанието Bar Masters има за цел да сътвори ново потомство бармани в България. Професионалисти, които да изградят една знаеща и можеща общественост, която да сложи промишлеността на най-високо равнище. Неслучайно всяка година в програмата са включени образования, които са ориентирани освен към процеса на основаване на коктейли, само че и към основаването на меню, бар мениджмънт, връзка с крайния консуматор и други.

В търсенето на най-хубавия Bar Master на България за 2022 година се включиха и едни от най-популярните марки, чиито артикули са главните съставки на обичаните коктейли: обичаната и известна като първата газирана безалкохолна напитка в света – Schweppes, формалният уиски сътрудник на „ The World`s 50 Best Bars “ – марката Naked Malt, водка Finlandia, марката Brugal – с над 130-годишна история в основаването на ром, премиум джин марката BULLDOG и най-новият член в фамилията на Jägermeister – MANIFEST.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР