Петък е денят, в който федералният канцлер Карл Нехамер ще

...
Петък е денят, в който федералният канцлер Карл Нехамер ще
Коментари Харесай

На наш гръб Нехамер си прави предизборен пиар, ще сложи ли кръст на България и Румъния за Шенген

Петък е денят, в който федералният канцлер Карл Нехамер ще открие публично акцията за " суперизборната " 2024 година. Във Велс, Горна Австрия, той ще показа " Плана за Австрия " на Народната партия на Австрия (ÖVP). За какво тъкмо става въпрос? Той разкри тази заран във видео в платформата X. 

Newsweek Romania, представен от „ Фокус “, написа: " Въпреки че Австрия упорства да задържим тези мигранти, казусът е, че огромна част от тях не желаят да останат у нас. България съставлява два % от молбите за леговище в Европейски Съюз предходната година. Румъния даже не попада в тази ранглиста. През 2023 година Румъния е издала 874 решения по отношение на подадени заявки, от които 447 са позитивни. "  

Ето и още от разбора на медията.

" Нехамер отбрани ветото на Австрия върху Шенген против България и Румъния и предложи вероятността за понижаване на половина на обществените помощи за новодошлите в страната за пет години. 

" Моята цел е всички австрийци да бъдат част от " класата на притежателите ", добави той, обещавайки атака в региона на недвижимите парцели посредством разпределение на жилищни дотации. Имаме потребност от повече данъкоплатци, които да заплащат по-малко налози ", е кредото на водача на Народната партия. 

Нехамер също по този начин желае да улесни нещата за тези, които не работят на цялостен работен ден, тъй като са поели отговорности за полагане на грижи или гледане на деца. ÖVP ще гони и промяна на данъчната система. 

Австрия упорства да задържим мигрантите в Румъния, с цел да влезем в Шенген, пише Newsweek.ro. 

Въпреки че канцлерът на Австрия сподели доста ясно в своята предизборна стратегия, че слагането на България и Румъния отвън Шенген е положително нещо, той ни наложи редица сложни условия за влизане в Шенген също и по въздушни и морски граници. 

Това, даже в случай че огромният залог е присъединение със сухопътни граници. Румъния калкулира загуби от 6 милиарда, тъй като не е в Шенген, транспортната промишленост пострада доста. Камионите от време на време прекарват часове в опашки по границите. 

" Така Австрия упорства да задържим мигрантите в Румъния, с цел да влязат в Шенген. Условията за присъединение на страната ни към европейското пространство, със сухопътни граници, в профил наподобяват доста разумни. Но действителността на статистиката демонстрира, че тези хора не желаят да останат в Румъния ", прави равносметката Newsweek.ro. 

Около 8000 незаконни мигранти би трябвало да останат в Румъния, с цел да влезе страната ни в Шенгенското пространство с морски и въздушни граници. 

Румъния и България последователно ще се причислят към Шенгенската система, а граничният надзор за въздушния и морския трафик ще бъде отстранен още през март.

Въпреки че Австрия упорства да задържим тези мигранти, казусът е, че огромна част от тях не желаят да останат у нас. Newsweek Romania към този момент писа какъв брой молби за леговище са подадени в Румъния през 2023 г. 

България съставлява два % от молбите за леговище в Европейски Съюз предходната година. Румъния даже не попада в тази ранглиста. През 2023 година Румъния е издала 874 решения по отношение на подадени заявки, от които 447 са позитивни. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР