Байдън избегна големите протести в предната част на хотела като

...
Байдън избегна големите протести в предната част на хотела като
Коментари Харесай

Байдън бе посрещнат от пропалестински протестиращи на вечерята на кореспондентите в Белия дом

Байдън избегна огромните митинги в предната част на хотела като влезе през задния вход, където беше посрещнат от по-малки групи протестиращи, призоваващи за преустановяване на огъня.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън през днешния ден ще произнесе предизборна тирада на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом на фона на митинги против поддръжката му за войната на Израел против " Хамас ", съобщи Ройтерс. Демонстранти с плакати скандираха лозунги срещу убийствата на публицисти в Газа пред хотел " Вашингтон Хилтън ", където се организира годишната среща. Стотици протестиращи насърчаваха публицистите да бойкотират събитието и освиркваха чиновниците на администрацията при влизането им.

Байдън избегна огромните митинги в предната част на хотела като влезе през задния вход, където беше посрещнат от по-малки групи протестиращи, призоваващи за преустановяване на огъня.

По време на провеждащото се от един век събитие във Вашингтон стотици публицисти, политици и звезди се събират в голямата банкетна зала на хотела. Президентът постоянно насочва другарски намеци в заключителната си тирада, ориентирани към репортерите и другите посетители в публиката.

Гражданското придвижване " КОУДПИНК " (CODEPINK) провежда шествие към мястото на събитието от близкия парк с аргумента, че " медиите в Съединените щати популяризират антипалестински разкази и пренебрегват израелските военни закононарушения ", написа на уеб страницата на придвижването.

Все по-силното придвижване против войната в Газа тази година не оставя Байдън на мира, в това число и по време на мартенско събитие за събиране на средства в Ню Йорк, което беше прекратено от протестиращи, отбелязва Ройтерс. 

Неотдавна това придвижване се популяризира и в университетите в Съединени американски щати, което е знак за възходящ протест измежду главните гласоподаватели на демократите, от които Байдън се нуждае, с цел да победи републиканския водач и някогашен президент Доналд Тръмп.

Кели О`Донъл, ръководител на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, отхвърли да разяснява ограниченията за сигурност на вечерята. " Безопасността и сигурността на нашите подопечни е главен приоритет на Сикрет сървис на Съединени американски щати ", съобщи представителят на службата Алекси Уорли, отказвайки да разяснява повече.

Продължаващата от шест месеца война на Израел против " Хамас " в Газа, в отговор на нападението от 7 октомври в южната част на Израел, е лишила живота на повече от 34 000 души, по данни на палестинските здравни управляващи, и е провокирала филантропична злополука за наброяващото повече от два милиона души население на анклава.

Според израелските данни при нападението на " Хамас " в Израел са починали 1200 души, а 253 са взети за заложници.

Асоциацията на кореспондентите в Белия дом е учредена през 1914 година и от 1921 година насам съвсем всяка година провежда вечеря в чест на репортерите, които отразяват президентството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР