Петъчният пазар в Одрин затваря за две седмици заради епидемията

...
Петъчният пазар в Одрин затваря за две седмици заради епидемията
Коментари Харесай

Затвориха любимия на българите пазар в Одрин

Петъчният пазар в Одрин затваря за две седмици поради епидемията на ковид, оповестиха от регионалната администрация на града, представени от турски медии.

Прочутият открит пазар Улус в петъчните дни всеобщо се посещаваше и от, които купуваха от него всичко належащо, привлечени от ниските цени заради девалвацията на турската лира.

Неотдавна локални здравни експерти предизвестиха, че нарушава епидемиологичната мярка за физическа отдалеченост. Въведено беше условие за носене на маски, които се раздаваха на границата дружно с дезинфектанти, сложени бяха предупредителни плакати на български език за спазването на ограниченията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Търговията на истанбулския Капалъчаршъ, един от най-старите...

Но Одрин, където по време на първата вълна на ковид бе относително умерено, през последните седмици зае място измежду 15-те най-рискови области на Турция в разпространяването на COVID-19, съгласно турския здравен министър Фахретин Коджа.

Помощник-валията на Одрин Али Уйсал съобщи, че пазарите, магазините и транспортните средства са най-рисковите за разпространяването на болестта измежду хората, заради което се наложило да затворят и най-големия пазар на града за две седмици.

Той уточни също, че регионалната администрация и кметството работят взаимно и в добра съгласуваност по ограниченията за ограничение на разпространяването на епидемията в граничната област.

Дали петъчният пазар Улус ще бъде отворен още веднъж след две седмици, ще зависи от разпространяването на болестта в града.

В същото време с разпореждане на валията на Одрин Екрем Джаналп в града е почнало дезинфекциране на транспортните средства, което се прави откакто слязат пасажерите преди идващия курс. Подобна мярка се ползва за пръв път в Турция.

На водачите на таксита и други търговски транспортни средства в града били раздадени ръчни помпи за дезинфекциране на колите и дезинфектанти в безкрайно количество, оповестяват локални медии.

Турция заема трето място в света и първо място в Европа по инфектирани с COVID-19 за последното денонощие, заяви уеб сайтът Haberler. С умрелите през вчерашния ден 168 души страната е на 15-то място в света.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР