Пет са главните версии, по които работят разследващите убийството на

...
Пет са главните версии, по които работят разследващите убийството на
Коментари Харесай

Екзекутираното в "Хладилника" ексченге е било корумпирано и снасяло инфо на Маргините

Пет са основните версии, по които работят проверяващите ликвидиране то на някогашния служител на реда Любомир Иванов в столичния квартал „ Хладилника “, пише „ Телеграф “.

Основната версия е обвързвана с обстоятелството, че напоследък Иванов се е замесил с опиати, провел е трафика и пласмента им, довериха близки до следствието.

За Иванов има сведения и оперативни данни, че е бил подкупен, интензивно е контактувал с престъпния контингент през годините, когато е работел в системата на Министерство на вътрешните работи.

Освен за връзки с цигарените заводи и незаконното произвеждане на тютюневи произведения с известни с прякорите Бирмите предприемачи Иванов в по-далечното минало се е набърквал и във взаимоотношения с небезизвестните братя Маргини, настояват някогашни негови сътрудници.

Снасял е информация, предупреждавал е за подготвяни акции, покривал доказателства в досъдебната фаза на обособени производства, настояват чиновници от системата, които са работили с Иванов още преди повече от 10 години, когато е бил шеф на Второ районно ръководство.

Участъкът покрива територията на тържището в „ Илиянци “, откъдето Иванов имал съмнителни действия, още като работещ в бранш „ Икономическа полиция “, обясниха негови познати.

Останалите версии, по които се работи, са претекстове, свързани с ползи в друга незаконна активност, с кредитни карти, търговия с акцизни артикули.

Упорито се приказва, че Иванов бил податлив да пропее против избрани хора и да получи протекция като прокурорски очевидец, което предизвикало и решението да му бъде изпратен убиец.

Вероятно жертвата и килърът са се познавали. Пистолетът на стрелеца е засякъл и вместо да се възползва и да избяга, Иванов, разпознавайки го ой е, му се нахвърлил, с цел да го обезвреди.

В неделя апартаментът му на улица „ Банат “ 34 беше запустял.

Възрастна съседка от входа описа, че Иванов имал две дребни кучета, които през вчерашния ден жена е пристигнала да прибере и отвела със себе си.

Ден по-рано пък от полицията с паяк отнесли и автомобила му, който евентуално е привързан като материално доказателствено средство в хода на следствието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР