Пет партии влизат в новия парламент. Това са ГЕРБ, БСП,

...
Пет партии влизат в новия парламент. Това са ГЕРБ, БСП,
Коментари Харесай

Маркет линкс: Пет партии влизат в парламента

Пет партии влизат в новия парламент. Това са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, ИТН и Демократична България. Това сочат данните от последното изследване на " Маркет линкс ". е извършено посредством изявление и онлайн анкета измежду 1026 пълнолетни българи в страната в интервала 18 – 25 март.

ГЕРБ водят, на второ място са Българска социалистическа партия и трети са „ ИТН “. Шанс да влязат в новото Народно заседание имат още Движение за права и свободи и „ Демократична България “.

„ Изправи се! Мутри вън! “ и Вътрешна македонска революционна организация са на ръба.

Това демонстрира изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “, извършено измежду 1026 лица над 18 година в страната, в интервала 18 – 25 март 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Очаква се обаче протестният избор да окаже въздействие и да обърне предварителните настройки. От социологическата организация прецизираха, че той е нестабилен и може да увеличи резултатите на извънпарламентарните опозиционни сили.

С наближаването на датата на изборите и в разгара на третата коронавирус вълна от ден на ден българи са разколебани дали ще гласоподават. Ако преди месец искащите да отидат до изборните урни бяха 51%, в този момент те са 46%, сподели пред бТВ Добромир Живков от " Маркет линкс ".

ГЕРБ резервира преднината си и към днешна дата печели гласовете на 22,8% деклариралите, че ще гласоподават гласоподаватели по отношение на 18,1% за Българска социалистическа партия.

Според изследването 38% от всички имащи право на глас българи показват желанията си към надпартийно ръководство след изборите. Само 20% от гласоподавателите желаят еднопартиен кабинет.

Преди вота цифрите демонстрират рекордно съмнение в Народното събрание (69%), държавното управление (64%) и правосъдната система (53%).

„ От години сигнализираме, че това е сериозен проблем. Доверието е основата, върху която се градят публичните взаимоотношения. Липсата на подобен вид доверие попречва реализирането на смислени политики за ръководство. 10% доверие в Народното събрание е извънредно невисок индикатор “, сподели социологът.

Той изясни, че цифрите няма да се запазят за новия парламент, тъй като постоянно има първичен заем на доверие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР