Пет основни приоритета в мандата му като служебен министър на

...
Пет основни приоритета в мандата му като служебен министър на
Коментари Харесай

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков представи приоритетите и екипа си

Пет съществени целта в мандата му като длъжностен министър на правораздаването открои Крум Зарков на брифинг през днешния ден, оповестиха от Министерството на правораздаването.

" Приоритетите ми са реалистични и нужни и би трябвало да бъдат изпълнени в този момент, тъй като имат значими на практика последствия ", сподели министърът.

Първият приоритет са законите по Националния проект за възобновяване и резистентност.

" Въпреки че сега няма работещ парламент, България се е заела по Плана доста от тези закони да бъдат признати до края на годината. Трябва да подготвим нещата по този начин, че политическите разтърсвания да не се отразят на темпото по осъществяване на Плана – тези закони са безусловно изискване за приемането на второто заплащане по Плана от над 700 милиона евро и не можем да си позволим никакво закъснение ", акцентира министърът.

Вторият приоритет е обвързван с обезпечаването на подобаващи условия за ефикасната работа на европейските делегирани прокурори у нас. На трето място е реализирането на плана за нов затвор, по който можем да се възползваме от средствата, предоставени по линия на Норвежкия финансов механизъм.



Четвърти приоритет е основаването на Съвет за криминологически проучвания към Министерството, а на пето място е тематиката „ Шенген “.

В екипа на Крум Зарков влизат: Мария Павлова - следовател, някогашен длъжностен министър и зам.-министър на правосъдието; Юлия Ковачева, административен арбитър, която е била в екипа на министър Надежда Йорданова; Емил Дечев, углавен арбитър, също част от екипа на министър Йорданова.







Началник на кабинета на министъра е доцент Мирослава Манолова.



Снимки: Десислава Кулелиева


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР