Продължават преговорите за съвместно явяване на изборите на Продължаваме промяната

...
Продължават преговорите за съвместно явяване на изборите на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Ще се явят ли Продължаваме промяната и Демократична България заедно на изборите?

Продължават договарянията за взаимно явяване на изборите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Това оповестиха Кирил Петков и Ивайло Мирчев. Очакванията им са, в случай че се явят дружно на вота, да получат болшинство, което да им разреши да ръководят независимо.

Тошко Йорданов от " ИТН " обаче загатна, че най-вероятно двете партии ще имат потребност от поддръжката им следи изборите, с цел да ръководят пълноценно. От " Продължаваме промяната " и " ИТН " резервират позицията си да не се коалират с ГЕРБ.

" Докато Борисов ръководи ГЕРБ ние не можем да създадем каквото и да е коалиция с ГЕРБ, точка ", съобщи Кирил Петков от " Продължаваме промяната ".

С " Демократична България ", това което ние вършим е доста значимо. Миналият път не ни доближиха четири депутата с цел да имаме 121 самостоятелни депутати, този път би трябвало да имаме четири депутата от другата страна, от хората които могат да взимат сами решение без задкулисие.

" Мисля, че сме длъжни да покажем на хората една антикорупционна коалиция, да не ги разделяме, с цел да могат те да гласоподават за явен политически индивид, който ще бъде несъмнено номер едно на изборите и ще победи герб и тогава въпросът, кой ще бъде първи няма да стои. Длъжни сме да го покажем, тъй като моментът е исторически е значим за страната ", добави Иво Мирчев от " Демократична България ".

" Ние твърдо няма да се включим в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи, това е. " Продължаваме промяната " след изборите се надяваме да се създадат някакви заключения както ние си направихме след предния парламент и бяхме по какъв начин да кажа, много по-смирени, по практично настроени. Продължаваме промяната като минат изборите и им се наложи да работят със същите тези хора, тъй като те скапаха тази коалиция, уповавам се да са си създали съответните заключения ", сподели още Тошко Йорданов от " ИТН ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР