Пет милиона долара в брой бяха откраднати от багажното отделение

...
Пет милиона долара в брой бяха откраднати от багажното отделение
Коментари Харесай

Откраднаха 5 милиона долара от багажното отделение на самолет на Луфтханза

Пет милиона $ в брой бяха откраднати от багажното поделение на аероплан на Луфтханза, който трябвало да излети за Швейцария от летище покрай бразилския град Сан Пауло, съобщи Франс прес, като цитира локалната полиция.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Зрелищният грабеж бил осъществен в неделя за шест минути от петима мъже, които нахлули на пистата, заплашили чиновниците по сигурността, откраднали парите и избягали. При обира няма потърпевши хора. Бразилските управляващи не са арестували обвинени.

Крадците се вмъкнали в товарния терминал на летището Виракопос с пикап, облепен с лого, сходно на логото на компанията, отговаряща за защитата на пистите. Самолетът на Луфтханза кацнал на Виракопос - най-голямото товарно летище в Бразилия, идвайки от интернационалното летище на Сан Пауло, с последна дестинация Цюрих.

Според в. " Фоля ди Сан Пауло " откраднатите долари били поверени на компанията за превозване на пари Бринкс. Кражбата на товари процъфтява в Бразилия, само че в множеството случаи биват ограбвани тирове, най-вече снабдяващи Рио де Жанейро, отбелязва Агенция Франс Прес.
 Обир на бижута за милиони в парижкия хотел Риц Обир на бижута за милиони в парижкия хотел Риц
Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин в фамозния парижки хотел Риц.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР