Пет години след като Германия противоречиво прие стотици хиляди мигранти,

...
Пет години след като Германия противоречиво прие стотици хиляди мигранти,
Коментари Харесай

Защо Меркел отново е на гребена вълната

Пет години откакто Германия спорно одобри стотици хиляди мигранти, канцлерът Ангела Меркел съобщи, че ще направи същото още веднъж. Това пишат публицистите Изабел Льо Паж и Фамке Колбърн за организация „ Франс прес “ в своя публикация, показана от БГНЕС.

" Бих взела всъщност същите решения ", сподели Меркел на годишната си лятна конференция в Берлин в отговор на въпроса дали съжалява за политиката си от 2015 година да резервира границата отворена за напор на лица, търсещи леговище.

" Когато хората стоят на германско-австрийската граница или унгарско-австрийската граница, към тях би трябвало да се отнасят като към човешки същества ", сподели тя.

Повече от един милион души са подали молби за леговище в Германия през 2015-2016 година по време на основния миг в 15-годишното ръководство на Меркел. Вълната надълбоко поляризира Германия и подхрани възхода на крайнодясната партия Алтернатива за Германия, отслабвайки позицията на Меркел вкъщи.

Но в миг, в който 66-годишната лидер-ветеран наближава края на четвъртия си мандат, нейното справяне с пандемията от ковид даде непредвиден подтик на известността й. В скорошно изследване на „ Infratest Dimap “ 71% от интервюираните декларират, че са „ доста удовлетворени “ или „ удовлетворени “ от работата на Меркел. АзГ, въпреки това, следи намаляващи рейтинги по време на пандемията.

„ Невероятно е да забележим какъв брой бързо могат да се трансформират нещата “, отбелязва Ханс Ворлендер, професор по политика в университета в Дрезден. „ Като предписание рецесиите постоянно са миг на провал за властимащите. “

Гласоподавателите са очаровани от " рационалността, спокойствието и самочувствието на Меркел по време на рецесията ", отбелязва той. Нейните смирени молби към немската общност да помогне за битката с вируса бяха признати добре, тъй като те " не бяха мачо проява на власт, а изпълнени с емпатия ", сподели той.

Дебатът към миграцията стана надълбоко раздвояващ, погълна доверието на обществото в Меркел и даже докара до това крайнодясна партия, антиислямската, антиимиграционната АзГ, да придобие значимо наличие в Народното събрание за първи път от нацисткия режим.

Някои властимащи бяха смазани и канцлерът беше упрекната за " безредната " обстановка, даже в нейните консервативни редици.

По последно изследване, към половината от мигрантите, пристигнали в Германия по време на рецесията, в този момент са заети – данни на Института за проучване на заетостта (IAB), съответстващи на история за триумф. Днес Меркел уточни триумфите при консолидираното на бежанците на пазара на труда и в немското общество

. „ Въпреки това тематиката ще продължи да ни вълнува и ще остане такава през идващите години “, сподели тя. " Работата по миграцията... не е довършена. Това ще бъде непрекъсната тематика на 21 век. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР