Пестеливи.Така могат да се опишат политическите реакции на ареста на

...
Пестеливи.Така могат да се опишат политическите реакции на ареста на
Коментари Харесай

А. Атанасов за Борисов: Много майки съм разплакал… дойде и моят ред

Пестеливи.

Така могат да се опишат политическите реакции на ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов тази нощ. Лидерите на парламентарно показаните обединения, които другояче са доста дейни в обществените мрежи, резервираха безмълвие. С някои изключения.

Премиерът Кирил Петков реагира сбито, само че красноречиво:



Министърът на превоза Николай Събев, прочут с острия си " фейсбук език " пък написа многозначителното " Кучето. Къде е? " - отпратка към конгреса на ГЕРБ от предходната неделя, на който Борисов бе избран отново, а той благодари като сподели, че партията към момента имала потребност от куче надзирател.



" Много майки съм разплакал… пристигна и моят ред. "

" Индже ",

Йордан Йовков " - мистериозен бе и съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов.

Реакция от Христо Иванов, най-малко в обществените мрежи, няма.



" Току-що Бойко Борисов и тим котараци са задържани. А има и още котараци за арестуване ".

" PR-ът на ГЕРБ доскоро загатна името ми в народен TV ефир и изясни, че " през днешния ден идват за тях, само че на следващия ден ще дойдат за нас ". Ами не, няма да дойдат. Няма да дойдат, тъй като не сме крали от еврофондове, не сме уреждали публични поръчки, не сме търгували с влияние… Не единствено това, само че от години се борим тъкмо против тези практики на ГЕРБ.

Румъния вкара две държавни управления в пандиза, а в България даже един несретен министър не е наказан. Едновременно с това сме след Румъния по корупция. Истината - Гешев пази Бойко, а Бойко държи Гешев, а изпод години наред безобразно се злоупотребяваше с власт на всички равнища ".

Това обаче написа в серия от постове Ивайло Мирчев ( " Да, България " /ДБ).



Активният в обществените мрежи водач на " Възраждане " Костадин Костадинов пък отново видя интрига по оста Изток-Запад:

" Задържаха Бойко Борисов два дни преди идването на американския министър на защитата, който ще желае от България да даде оръжия на Украйна. Случайно, несъмнено. Тепърва следва да разберем какво тъкмо се случва, има ли задържани, арестувани или Борисов и групата му са просто проверявани сега.

Едно е ясно обаче. Такава акция българският народ очакваше от години. За да му я доставят тъкмо в този момент, явно господарите на страната ни са изпаднали в много мъчно положение. И ще се пробват по всякакъв начин да завоюват доверието на българите. "



Лидерката на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова също не е изказала онлайн мнение. Както и този на " ИТН " - Слави Трифонов.

Двама евродепутати на ГЕРБ/ЕНП предстоящо и плаенно опазиха Борисов:

Тези способи припомнят на времената на комунизма, разяснява за Клуб Z българският евродепутат Андрей Ковачев от ГЕРБ и Европейската национална партия.

„ За страдание, вътрешният министър е с доста богата процедура от комунистическия режим. Връща ни в тези времена, когато през нощта идва милицията и прави репресиите, а не, както би трябвало да бъде, денем “, посочи Ковачев.

Той попита:

„ На какво съображение се правят тези дейности? Засега не е ясно дали са обиски или и арести. Защо би трябвало да се правят през нощта? Какво постанова такава показност и такива нощни дейности? “

Тъй като ГЕРБ била най-голямата опозиционна партия в България и е почитан член на ЕНП, българските евродепутати от нея ще осведомят ръководителя на парламентарнатагрупа Манфред Вебер, генералния секретар на партията Антонио Лопес-Истурис и Европейската комисия.

„ Много е необичайно също, че когато на следващия ден идва министърът на защитата на Съединени американски щати и българското държавно управление има да взема доста съществени решения за поддръжка и даване на отбранителна техника на Украйна, публичното мнение се измества върху въпроса за обиски и арести на съществени политически лица от опозицията. Това са доста въпросителни, на които би трябвало да отговорят тези, които провеждат тези дейности. Никой не е над закона, несъмнено. Когато има доказателства и следствие, това би трябвало да се направи. Но за какво в този момент, през нощта? “, продължи Ковачев.

Андрей Новаков пък напряко бе пристигнал персонално пред дома на водача си в Банкя. Той съобщи, че " единствено слаби хора " подхващат такива дейстия. И че ГЕРБ в никакъв случай не е прибягвала до политически арести (явно пропускайки дейностите на Спецпрокуратурата и на " ранния Цветан Цветанов " в Министерство на вътрешните работи, б.р.).

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР