Пешеходната част на софийския булевард Витоша е пълна със заведения.

...
Пешеходната част на софийския булевард Витоша е пълна със заведения.
Коментари Харесай

По време на коронавирус: из заведенията на бул. Витоша

Пешеходната част на софийския бул. " Витоша " е цялостна със заведения. Над 20 кафенета и заведения за хранене се обитават в постройките по правата сред бул. " Патриарх Евтимий " и бул. " Алабин ". В последните близо два месеца всички те бяха празни. До 6 май, когато държавното управление разреши външните им елементи да отворят още веднъж. Но единствено при съблюдаване на строги правила, измежду които: обезпечаване на 1,5 метра разстояние сред масите, дезинфектанти на входа, както и наложително носене на защитни маски или шлемове от личния състав.
Някои разчитат единствено на доставки по домовете
" Последните два месеца живеех с вярата, че ще се върнем на работа ", споделя пред Дъждовни води една от сервитьорките в кафене на бул. " Витоша ". Докато заведението е било затворено, тя и двете ѝ колежки са излезли в неплатен отпуск. Сега и трите са се върнали на работа. А посетителите са много. " Всеки клиент би трябвало да си дезинфекцира ръцете преди да влезе в заведението, на всяка маса има мокри кърпички ", изясняват чиновниците.

Пенчо Петров, притежател на верига заведения за хранене с японска кухня, споделя, че опцията да бъдат отворени единствено външните маси не е използвана сега. " Още е прекомерно студено, с цел да предлагаме вечеря на външните маси. Вечерята е най-важна за нас. За момента не можем да се възползваме, само че това следва. Ще отворим единствено 50% от масите, само че ще ангажираме и единствено половината личен състав ", споделя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР