Перник. Приоритет на Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ)

...
Перник. Приоритет на Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ)
Коментари Харесай

Заместник-министър Неделков: Приоритет на МЗХГ е съхранението на животни от местни породи

Перник. Приоритет на Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) е съхранението на животни от локални породи, които са част от българското биоразнообразие. Това сподели заместник-министърът доцент доктор Крум Неделков на формалното разкриване на Църногорския събор, в подножието на Гигинския манастир, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ . По думите му на земеделските стопани в страната би трябвало да се дава опция да показват най-хубавите екземпляри от своите стада и да демонстрират постигнатото с доста труд и неизменност. „ Днес можем да забележим неповторими породи като Българско късорого говедо, Каракачански кон, Български тежковоз, Западностаропланинска овца, Медночервена шуменска овца, Елинпелинска овца, Родопски цигай, както и от комерсиалните породи Абердин Ангус и Черношарено говедо “, изясни доцент Неделков.

В рамките на животновъдното ревю, заместник-министър Крум Неделков връчи на участници от асоциацията „ Обединени български животновъди “ грамоти за представянето им и сложи розетки на животните, които бяха показани.

Гостите на Църногорския събор имаха опция да опитат и закупят млечни храни от овче, краве и биволско мляко, както и месни, медни и билкови артикули от изложбата-базар на производители, а също и от производството на самия Гигински манастир.

Официални посетители на събитието бяха Негово преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп - викарий на Софийския митрополит, игуменът на Църногорската света обител архимандрит Никанор, гостуващи духовници, регионалният шеф на Перник доктор Симеон Василев и кметове на общини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР