Перничанин е арестуван за купуване на гласове в с. Мещица.

...
Перничанин е арестуван за купуване на гласове в с. Мещица.
Коментари Харесай

Арест за купуване на гласове

Перничанин е задържан за пазаруване на гласове в с. Мещица. Срещу него е заведено досъдебно произвеждане. Доколкото се знае, арестуваният е шурей в селото. Занимава се с гледане на животни. Местните приказват, че са привиквали хора от лист за пазаруване на гласове. Полицията и прокуратурата към този момент не дават повече информация.

Общо 15 тъжби за нарушавания са постъпили от сутринта в ЦИК, съобщи Канал 3. Подадени са сигнали за закъснение при отварянето на изборните секции, а на някои места машините не са проработили. Става въпрос за изборни секции в Перник, Кърджали, Добрич, Пазарджик. В Перник е прекратено машинното гласоподаване, в Елешница е отстранена техническата щета, както и в една от столичните секции, където също е имало проблем, добави Андреев.

На места са липсвали членове на СИК. По отношение на организацията има подадени сигнали също поради отварянето на някои секции по-късно.

Общинският началник на Политическа партия ГЕРБ в Троян Иван Миховски пък подаде сигнал до РИК Ловеч и до Районната прокуратура в Троян. В него той твърди, че на 25.05.2019 година в предизборния щаб на Политическа партия ГЕРБ за осъществяване на избори за Европейски парламент в град Троян се е получил сигнал, че лицето Лалка Колева, която живее в кв. Велчевски, обикаля свои близки и познати и раздава пари, с цел да гласоподават за Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР