Перфектните картофени кюфтета са ароматни, със сос и приготвени на

...
Перфектните картофени кюфтета са ароматни, със сос и приготвени на
Коментари Харесай

Перфектните картофени кюфтета на фурна

Перфектните картофени кюфтета са ароматни, със сос и приготвени на фурна. Вижте по какъв начин

Необходими Продукти

● картофи - 1 кг
● лук - 1 глава
● синап - 1/2 ч.л, надробен
● копър - 1/2 ч.л, изсъхнал
● масло - 50 г
● кисело мляко - 50 мл
● яйца - 2 бр.
● кимион - 1 ч.л.
● черен пипер - 1 ч.л.
● чубрица - 1 ч.л.
● сол - 1 ч.л.

за панировката


● яйца - 2 бр.
● галета - 1 пакет

за топинга


● кисело мляко - 1 ч.ч.
● майонеза - 4 с.л.
● копър - 1 с.л. нарязан
● чесън - 1 скилидка (пресован)
● синап - 1 ч.л. надробен
● орехи - 2 с.л. счукани
● сол

Начин на подготвяне

Картофите измийте хубаво и с нож направете лек разрeз във формата на кръг по кората в средата им (в най-тясната част) и сварете във вода до подготвеност. Обелете елементарно, като издърпвате като чорапчета кожата им от разреза.

Намачкайте, като прибавите към тях маслото, киселото мляко, настъргания на ренде кромид лук, солта и смлените подправки (кимион, черен пипер, чубрица, синап, копър). Добавете двете хубаво разрушени яйца и още веднъж разбъркайте усърдно сместа.

За да оформя съвършените картофени кюфтенца, аз употребявам железни кръгове за курабии. Пълня ги хубаво с картофената примес, като практикувам лек напън, с цел да е по-плътна консистенцията, омотавам всеки запълнен кръг в стреч фолио и прибирам във фризера да замръзнат за няколко часа (а може и да си ги оставите за няколко дни).

Замръзналите картофени кюфтета вадя деликатно от формите, топвам първо в сместа от разрушените на пяна две яйца, по-късно в галетата, отново в яйцата и подреждам в тавичка върху авансово намазана с олио хартия за печене.

Запичам към 10 минути на междинна решетка, включен вентилатор и авансово доста добре загрята фурна на 250 градуса, а по-късно обръщам благодарение на щипка и оставям да се запекат за още 10 минути.

За топинга млякото се разрушава с майонезата, прибавя се копъра, синапа, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи и сол на усет. Разбърква се хубаво и се сервира в купичка или чашка дружно с картофените кюфтенца.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР