Новият премиер на република Северна Македония, който е единственият премиер

...
Новият премиер на република Северна Македония, който е единственият премиер
Коментари Харесай

Устата: Македонският премиер да се осъзнае, българите са основният гръбнак в държавата му!


„ Новият министър председател на република Северна Македония, който е единственият министър председател в света, по-възрастен от страната си със своите 33 година, би трябвало малко да се осъзнае! Защото тези негови нападателни изявления към българите в Северна Македония подреждат страната им на аварийна пейка за влизането й в Европейския съюз! “.

Това сподели особено за „ България Днес “ рап артистът Иван Динев-Устата. Изказването му е във връзка избора на новия министър-председател да се конфронтира с страната ни и да погази европейските правила и полезности, като в деня на клетвата си от най-високата естрада употребява думи на омраза и ненавист против европейска България. Християн Мицкоски надменно заявява, че се отхвърля от осъществяването на контрактуваните връзки с България да включи българите като малцинство с промени в главния закон, и назова контракта „ български диктат, който няма да мине “.

„ Изказването на господина е популистко, с което печели благосклонностите на крайните националисти в Северна Македония, само че в действителност то е антипопулистко, тъй като българите са главният гръбнак на северномакедонския народ “, отсече още Устата.

Миналата година той пусна своя ария в обществените мрежи „ Урок по история на Македония “, в която пее:.

„ Първи урок по македонска история - това не е страна, а територия. Малка провинция, с огромни упоритости, отраснала в българските обичаи. С български корени са всички дървета преди 1945-а. Тая страна подарък направи я Георги Димитров на Югославия. Езика ви дори юридически е по макет - македонският е български акцент. Гоце Делчев пишете за собствен, кефи ли ви е, като ни откраднете воин? Ваш цар бил Самуил - таратанци, на тея нелепости се смеят и албанци. Все сте отворени, че били сте първите. Що не се дървите по този начин на сърбите? Еййй, Македония! Маке, Маке, Маке, Македония, скоро май няма да си европейка. Седи добродушно на аварийна пейка! Я бъдете малко по-смирени, че българска кръв тече във ваште вени “.

Часове откакто парчето се завъртя в обществените мрежи, то се снабди със стотици хиляди гледания. Барабар с лайковете Устата получи и над 100 смъртни закани, които ги отнесе към ДАНС.

„ Службите доста съществено и отговорно създадоха сигнала, неотложно локализираха подправените профили, само че в действителност подправени няма, тъй като зад всеки подобен стои същински човек. Уловиха IP адресите и хората, които се канят да ме убиват, очевидно доста съм ги ядосал с песента, само че от истината постоянно боли “, споделя Устата.

Той не очаквал, че казвайки истини за историята и същността на нежната страна Северна Македония, които целия свят знае,  ще му довлекат смъртоносни  заплахи от крайните националисти в РСМ. „ Тъжно е, че нашите политици, които са заети да се подмазват, в предишното на посолството на Съветския съюз, през днешния ден на други посолства, не вършат нищо за националното съзнание на българите, каквото  например вършат всеки ден години наред с огромно старание, по проект и поредно сътрудниците  им от Гърция “, признава артистът и добавя: „ От подмазване на нашите не им остава време за национално достолепие, а то е моторът на стопанската система, на демографското развиване, на всичко в една страна “.

Иван Динев не крие, че е оптимист за бъдещето на България: „ Вярвам, че един ден нещата ще се оправят, имам вяра, че ни следва (няма да употребявам думата „ възобновление “, с цел да не ме обвинят в политически пристрастия, дано да я заменя с френската дума, която никак не ми подхожда „ подем “). Вярвам, че един ден българите, даже събратята ни в Северна Македония, ще вървим с високо вдигнати глави! Това ще стане не с помощта на политиците ни, а на народа български, разпилян по всички точки на земното кълбо! “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР