Пепел, която се сипе директно от небето, сирени, които призовават

...
Пепел, която се сипе директно от небето, сирени, които призовават
Коментари Харесай

Родос се превърна в ад за туристите заради невиждани в историята му пожари

Пепел, която се сипе непосредствено от небето, сирени, които приканват за незабавното овакантяване на хотелите, тълпи от хора, скитащи се по брега с дребни деца... не, това не са фотосите на нов филм-катастрофа, нито плод на въображението на публицист, решил да ни изплаши. Така в този момент наподобява гръцкият остров Родос, известен измежду феновете на плажния отдих.

Заради пожарите, които в неделя, 23 юли, получиха застрашителен мащаб и към този момент не се поддават на опитите на спасителите да ги потушат, управляващите се пробват да изтеглят туристите, най-вече от най-опасните региони. Засега обаче се постанова констатацията, че те не са готови за бързото настъпване на огнената буря в Родос, ето за какво евакуацията се прави доста мъчно. Ситуацията на други гръцки острови, известни измежду почиващите, също е тревожна.

Експертите считат, че повода за най-силните пожари в Родос през последните години е рисковата горещина от над 40 градуса по Целзий, която изтезава Южна Европа от първата половина на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР