Пепе ЕскобарКраят на 2022-ра финализира пърженето на украинската преговорна риба,

...
Пепе ЕскобарКраят на 2022-ра финализира пърженето на украинската преговорна риба,
Коментари Харесай

НАТО ще изгуби в Украйна

Пепе Ескобар
Краят на 2022-ра завърши пърженето на украинската преговорна риба, която към този момент е сервирана на котлона и е изцяло смляна. Москва ни сподели пределно ясно, че няма никаква причина да се доверява на залязваща суперсила.
Дори таксиметровите водачи в индийския град Дака през днешния ден залагат на това по кое време ще стартира прехвалената " зимна атака " и до каква степен ще стигне. Пътят на съветския военачалник Армагедон е явен - демилитаризация и деелектрификация, плюс смилането на съперника на допустимо най-ниската цена за съветската войска в Донбас, до момента в който киевските психари не помолят за благосклонност.
Друга пържена риба беше
 
Минското съглашение от 2014 година
 
Готвачът беше не какъв да е, а някогашният канцлер Ангела Меркел, която си призна с думите: " Минск бе опит да се завоюва време за Украйна ". Меркел може би е желала да каже на руснаците, и то в очите им, че ги е лъгала, както ги лъга Майк Помпео. След което е лъгала още веднъж и още веднъж, години наред. Това е срамно, само че не за Москва, а за Берлин, тъй като показва тоталната му взаимозависимост от Империята.
Отговорът на Мария Захарова - представителя на съветското външно министерство, е също толкоз завладяващ. Тя сподели, че признанието на Меркел е доказателство пред интернационален арбитражен съд. Този арбитражен съд би трябвало да съди тези западни политици, които са виновни за провокирането на прокси войната сред Русия и Украйна.
Никой няма да си признае виновността, само че протичащото се може да е

загадка руско-германска договорка

Руският военачалник Суровикин, именуван на Запад военачалник Армагедон
която ще докара до възобновяване на част от суверенитета на Германия.
В същото време заместник-председателят на Съвета за национална сигурност Дмитрий Медведев, който очевидно се любува на новото си преобразяване, разяснява сагата с пържената преговорна риба по този начин:
" Не може да има бизнес с англосаксонския свят - той е апаш, лъжец, картоиграч, който може да направи всичко... Отсега нататък играта ще е без тях, до момента в който ново потомство рационални политици не пристигна на власт... "
Знаково е, че Медведев изрецитира, повече или по-малко, сюжета на Си Дзинпин в Пекин, дни преди видеоразговора сред Си и Путин. Така импровизирано бе закрита 2022-ра - с изцяло синхронизирано руско-китайско стратегическо партньорство.
Ходът на военачалник Армагедон би трябвало да докара през идващите месеци до разделянето на нефункциониращата черна дупка (част от Западна Украйна) и Новорусия (на Изток).
Дори Международният валутен фонд към този момент не е подготвен да хвърля спомагателни средства в тази черна дупка. Украинският бюджет за 2023 година е с

недостиг от 36 милиарда $

Половината от този бюджет е за военни цели. Но действителният месечен недостиг през 2022-ра е към 5 милиарда $ и неизбежно ще нараства.
Все отново най-голямата риба, която евентуално ще бъде изпържена през 2023 година, е митът за НАТО.
Сериозни военни анализатора, в това число няколко американски, знаят една истина - през днешния ден съветската войска и военно-промишленият комплекс са доста по-добра система от съществуващата в края на Съветския съюз, както и доста по-добра от системата на Съединени американски щати и НАТО.

Саддам Хюсеин, дълготраен васал на Империята, бе свален, тъй като искаше да заобиколи петродолара. Сега обаче следим повишаване на петроюана. И след три до пет години, както разгласи Си Дзинпин в Рияд, петроюанът няма да може да се унищожи с военна интервенция против Пекин с името " Шок и смут ".

Централно разузнавателно управление на САЩ изостави Афганистан

с унизително оттегляне и даже изостави линията за хероин, която се реалокира в Украйна. Централно разузнавателно управление на САЩ стои и зад продължаващия бойкот на съветската инфраструктура - в тандем с MИ6 и други служби. Но рано или късно ще има противоположен удар.
Сегашната обстановка в Украйна към момента е битка. Истинската война там даже не е почнала. Може да стартира и то скоро.
Освен Украйна и Полша, няма друга мощ в НАТО, която си коства да се спомене. Германия разполага със " страховити " двудневни ресурси от муниции. Турция няма да изпрати нито един боец да води война с руснаците в Украйна. От 80 000 американски бойци, ситуирани в Европа, единствено 10 % са действително въоръжени. Наскоро бяха добавени още 20 000, само че това не е кой знае каква мощ.

Ако американците задействат войските си в Европа

което е необикновено, те няма къде да разтоварят хранителни запаси, боеприпаси и подкрепления. Тогава обаче летищата и морските пристанища ще бъдат унищожени от съветските хиперзвукови ракети за броени минути - както в континентална Европа, по този начин и във Англия.
Американските противоракетни системи " Патриот " са безполезни. Това го разбра Саудитска Арабия, която безрезултатно се опита да унищожи ракетите на хусите, идващи от Йемен. Железният купол на Израел пък даже не съумя да смъкна примитивните ракети, изстреляни от Газа.
Военната мощност на Съединени американски щати е като висшия мит за рибата, която би трябвало да бъде изпържена. По създание те се крият зад подставени лица, каквито са украинските въоръжени сили.
Силите на Съединени американски щати са безполезни, с изключение на в пуешки стрелби, както в Ирак през 1991 и 2003 година, против съперник с увреждания, и то посред пустинята, освен това без въздушно прикритие. И в никакъв случай не забравяйте по какъв начин

НАТО беше изцяло унижена от талибаните

2022-ра постави завършек на една епоха, която е последната точка на изкривяване на интернационалния ред, открит след рухването на Съюз на съветските социалистически републики. Империята се хвърли в обезверен гамбит, поставяйки всичко - и кухненската мивка, и прокси войната против Украйна, и AUKUS (военния пакт сред Австралия, Англия и САЩ), и тайванската нервност. И всичко това е с една цел - да се демонтира постройката, която сътвориха през 1991 година
Отдръпването от глобализацията се реализира от самата Империя. Това стартира със затварянето на съветския енергиен пазар за Европейски Съюз (за да бъдат принудени нещастните евровасали да купуват свръхскъпа американска енергия) и стигна до разбиването на веригата за доставки на полупроводници (за да се изолира Китай).
Войната на НАТО против Русия е единствено малко зъбно колело в новата Голяма игра.   

Върнахме се в света през 1914 година

(Първата международна война) или в света през 1939 година (Втората международна война). Днес доста народи се борят за разширение на своето въздействие. Но те залагат на многополярността или на така наречен мирна рационализация, както го измисли Си Дзинпин, а не на безконечните войни - това са Китай, Русия, Индия, Иран, Индонезия и други.
Тежката работа стартира в този момент. Добре пристигнали в Голямата игра! /> * Пепе Ескобар е бразилски публицист и геополитически анализатор, специалист по Близкия изток, арабския и мюсюлманския свят. На 30 август 2001 година, в обява в неговата авторска колона в The Asia Times, предизвестява Съединени американски щати за действителната заплаха от Осама бин Ладен. След атентатите на 11 септември 2001 година Ескобар е разгласен за геополитически оракул. >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР