Пентагонът увеличи числеността на Националната гвардия във Вашингтон и окръг

...
Пентагонът увеличи числеността на Националната гвардия във Вашингтон и окръг
Коментари Харесай

Пентагонът увеличава числеността на гвардията във Вашингтон и окръг Колумбия

Пентагонът усили числеността на Националната армия във Вашингтон и окръг Колумбия, откакто през уикенда полицейският съвет на Капитолия издаде изключителна декларация поради водачите на камиони, протестиращи против наредбите за Covid-19 в региона.

Миналия месец министърът на защитата Лойд Остин позволи 700 невъоръжени бойци от Националната армия да бъдат ситуирани във Вашингтон от 26 февруари до 7 март, с цел да оказват помощ на придвижването по време на  т.н.  Народен ескорт от  камиони, който се очакваше да дойде от цялата страна.

Според изказване на представителя Джон Кърби, министърът на защитата е дал разрешение  за разширение на утвърдената по-рано поддръжка от Националната армия в региона на Капитолия.

Увеличаването на състава идва след гледище на Полицията и  Агенцията за ръководство на вътрешната сигурност и изключителни обстановки, представителите на националната армия да  останат като поддръжка в пунктовете за надзор на  придвижването до сряда, откакто митингите на конвоя, почнали в неделя  забавиха движението  отвън столицата.

Съобщава се, че  полицията на Капитолия е загрижена за опцията камионите и други транспортни средства да причинят блокиране на движението  на различни  места по пътищата  и да основат обстановка, сходна на тази в  канадската столица Отава наскоро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР