Пентагонът тества балони за масово следене в САЩ, пише Гардиън.Балони

...
Пентагонът тества балони за масово следене в САЩ, пише Гардиън.Балони
Коментари Харесай

Пентагонът тества балони за масово следене в САЩ

Пентагонът тества балони за всеобщо следене в Съединени американски щати, написа " Гардиън ".

Балони на огромна височина дават обещание евтина платформа за следене, която може да следи голям брой коли и кораби за продължителни интервали.

Американските военни организират тествания на пробни балони в шест щата в Средния Запад, разкриват документи, импортирани във Федералната комисия по телекомуникациите.

До 25 балона, които са захранвани слънчево, са пуснати в Южна Дакота. Те са минали през Минесота, Айова, Уисконсин, Мисури и са достигнали до централната част на Илинойс.

Балоните са се движили в страстосферата на към 20 километра височина. Според документите, импортирани от името на компанията за въздушно-космически и военни разработки Sierra Nevada Corporation, балоните имат за цел да дават система за следене в битката против наркотрафика и за обезвреждане на закани за вътрешната сигурност.

На балоните има високотехнологични радари, които са проектирани по едно и също време да наблюдават доста коли денонощно при всевъзможни метеорологични условия. Тестовете, които за първи път се оповестяват, са позволени от Федералната комисия по телекомуникациите. Те се организират от средата на юли до септември.

Според специалисти новата технология ще разреши да се следи всичко едновременно.

Тестовете са упълномощени от Южното командване на Съединени американски щати, което е отговорно за ограничения при бедствия и повреди, разследващи интервенции и съдействие в сигурността в Карибите, Централна и Южна Америка. Една от главните цели на командването е да прихваща колета с опиати за Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР