Пентагонът обновява ядрения си арсенал в Европа. Изданието Политико“ пише,

...
Пентагонът обновява ядрения си арсенал в Европа. Изданието Политико“ пише,
Коментари Харесай

“Целта е една”. Защо САЩ вкарват в Европа новите си термоядрени бомби

Пентагонът обновява нуклеарния си боеприпас в Европа. Изданието „ Политико “ написа, че осъвременените бомби Б62-12 ще дойдат във въздушните бази през декември, макар че се чакаха едвам напролет. За това с какво може да е обвързвано такова бързане - в материала.

Сплашване на съперник

Американски публицисти изясняват, че програмата за превъоръжаване на европейските нуклеарни арсенали на Съединени американски щати е планувана от дълго време. Бюджетът е 10 милиарда $. Термоядреният Б61 от дванадесетата трансформация ще размени по-ранните версии, в това число тези, съхранявани в Германия, Италия, Белгия, Холандия и Турция.

Според специалистите превъоръжаването е ускорено поради военните дейности в Украйна. Пентагонът отхвърля това.

„ Въпреки че няма да обсъждаме детайлности за нашия нуклеарен боеприпас, модернизацията на Б61 продължава от доста години и решението за безвредна и виновна подмяна на остарелите оръжия не беше взето в този момент “, сподели представителят на Министерството на защитата Патрик Райдър. „ Няма връзка с настоящите събития “, посочи той.

Наскоро Вашингтон и Брюксел неведнъж упрекнаха Русия в желание да употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна и заплашиха с най-строги ограничения. Москва отхвърля това и показва, че Киев се готви за провокация благодарение на " мръсна бомба ".

От 17 октомври до края на месеца НАТО организира учението за нуклеарно въздържане. Участват 14 страни и до 60 военни самолета.

Нивото на бойна подготвеност на силите на Съединени американски щати в Европа беше нараснало до второ равнище. Преди това беше единствено по време на Кубинската ракетна рецесия и в навечерието на интервенция „ Пустинна стихия “. Този режим разрешава ответен нуклеарен удар против врага.

" Прибързаното превъоръжаване на подобен декор наподобява недвусмислено. Това безспорно е акт на заплашване, ориентиран против Русия “, сподели Константин Соколов, вицепрезидент на Академията по геополитически проблеми. „ Целта е да ги убедим, че са способни на крайни ограничения, както и да насърчи украинските военни да работят по-активно на фронтовете. ВСУ не би трябвало да се съмняват, че американците ще създадат всичко за тях. Всъщност Вашингтон не е малоумен или самоубиец. Там добре знаят, че нямат нужна от нуклеарен спор “, добавя той.

Бомба-ветеран

Пентагонът получи авиобомбата Б61 през 1968 година - вместо остарялата Б53 с посредствен дизайн и потенциал от девет мегатона. Този арсенал е доста по-компактен: с тегло към 320 кг, дължина 3,5 метра и диаметър 33 сантиметра, мощността на бойната глава варира от 0,3 до 340 килотона.

По този метод това може да бъде както тактическо, по този начин и стратегическо оръжие със междинна мощ.

Има общо 12 модификации. Пет (3, 4, 7, 11 и 12) са в употреба, три не са достигнали всеобщо произвеждане. Останалите са отписани и изхвърлени с времето. Точният брой Б61, подготвени за бойна приложимост, не е прочут. От 1968 година са прибрали повече от 3000 такива.

По време на Студената война те се смятаха за значимо средство за битка със Съюз на съветските социалистически републики както на бойните полета в Европа, по този начин и при офанзиви против стратегически цели наоколо до границите. Решаващата роля на тези оръжия не беше отредена - както тогава, по този начин и в този момент главният мотив на силите за нуклеарно въздържане на Русия и Съединени американски щати са междуконтиненталните балистични ракети (МКБР).

В Европа има към 180 тактически бомби - главно 11-та трансформация, призната на въоръжение през 1997 година Те се съхраняват в американски военни уреди, по-специално в авиобазата „ Рамщайн “ в Германия.

Под крилото на войник

Характеристика на 12-та трансформация на Б61 е опашката и навигационната система. Боеприпасите могат да се пускат на разстояние от задачата, а не над нея.

Програмата за рационализация планува главно конфигурация на по-ранни версии. Американците също разшириха бойните благоприятни условия на свободно падащите високоексплозивни бомби, което ги направи управляеми.

Подсилената структура на Б61-12 разрешава да бъде носен на външна подвеска на свръхзвуков аероплан. Предполага се, че най-новите стелт изтребители F-35 и F-22 ще бъдат въоръжени с такива муниции. Въпреки това скоростта и невидимостта на самолетите в този случай доста ще намалеят.

Друг вид е да се прикачи на тактическите Ф-15, Ф-16 и „ Торнадо “, които принадлежат към предходното потомство.

Мощността на Б61-12 - към 50 килотона (две или три " Хирошими " ), кръгово евентуално отклоняване от задачата не надвишава 30 метра. Тоест, допустимо е да се ударят точково укрепени бункери, командни пунктове, летища. И не в пълномащабна война сред огромни страни, а в спор с ниска активност.

Има обаче и обилни дефекти. За да стигне до зоната на бомбардировка, самолетът най-вероятно ще би трябвало да влезе в зоната на покритие на Противовъздушна отбрана на съперника. Без значение какъв брой надалеч е 12-ата трансформация на Б61, нейният обсег към момента е по-нисък от зенитните ракети. Това значи, че носителят на муниции рискува да бъде свален.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР