Пенсионираният генерал от армията на САЩ Уесли Кларк каза в

...
Пенсионираният генерал от армията на САЩ Уесли Кларк каза в
Коментари Харесай

Генерал Уесли Кларк: Войната в Украйна ще продължи и през лятото



Пенсионираният военачалник от армията на Съединени американски щати Уесли Кларк сподели в събота, че администрацията на президента Джо Байдън не се придвижи задоволително бързо, с цел да помогне на Украйна да победи Русия, което заплашва да удължи военния спора и през лятото.

" Моето персонално мнение е, че администрацията споделя верните неща, само че не дава задоволително бързо подобаващото съоръжение на украинците ", зави ге. Уесли Кларк пред Си Ен Ен (CNN).

Кларк беше висш главнокомандващ на НАТО в Европа от 1997 до 2000 година, командвайки интервенцията на Съюзни сили по време на войната в Косово.

Ген. Уесли Кларк сподели още, че " за Украйна не е допустима тактика за дълго водене на война ". В тази връзка той уточни, че страната има вероятен прозорец през лятото да изгони руснаците от своите територии.

Според ген. Кларк, в случай че до лятото Украйна не получи подобаващата поддръжка, Китай ще бъде свободен да направи повече, с цел да помогне на Русия, откакто китайският президент Си Цзинпин бъде утвърден за трети управнически мандат.

" Руските ракетни удари лека-полека " сдъвкват " инфраструктурата на Украйна “, сподели Кларк и добави: " Съединените щати би трябвало да удвоят напъните си, с цел да вкарат тъкмо в този момент военна техника в Украйна, каквато да могат да употребяват украинските военни сили, с цел да изгонят руснаците през лятото ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР