Пенсионираният бригаден генерал от армията на САЩ Кевин Райън смята,

...
Пенсионираният бригаден генерал от армията на САЩ Кевин Райън смята,
Коментари Харесай

Ядрен удар? US генерал разкри реакцията на САЩ

Пенсионираният бригаден военачалник от армията на Съединени американски щати Кевин Райън счита, че в случай че Русия реши да употребява нуклеарно оръжие, тогава на Запад: " най-вероятно няма да отговорят на това с военна мощ ".

Райън призна в изявление за RTVI, че Америка и страните от НАТО нямат ясна директива по какъв начин да отговорят на възможен съветски нуклеарен удар на територията на Украйна. 
-->
Райън е именита фигура. Вярно е, че в Русия тази фамилия е по-скоро известна не тъй като се интересуват от геополитика, а поради кино лентата на Стивън Спилбърг " Спасяването на редови войник Райън ".

Той изброи няколко вероятни сюжета, които Съединени американски щати могат да подхващат при положение на съветска офанзива. Това е доставка на оръжия с огромен обхват на Украйна и увеличение на броя на образователните планове, които Съединени американски щати през днешния ден провеждат и организират взаимно с военните на Украйна. 

Американският военачалник не изключва, че американците могат да подхващат още един ход: да слагат военните в тила, с цел да подсигуряват сигурността на териториите, прилежащи на украинската граница. „

Реакцията на Запада ще зависи, наред с други неща, от това по какъв начин Русия може да употребява нуклеарни оръжия, сподели източникът.„ Ударът може да бъде за заплашване, против съответна военна групировка, за блокиране на пътя на украинските войски или против военна инфраструктура “, продължава Райън. 

„ Ако се употребяват оръжия в някакъв стеснен формат, без човешки жертви, тогава това евентуално няма да провокира никакъв тип стратегически отговор. “ 

Бившият боен аташе на посолството на Съединени американски щати в Русия е сигурен, че е невероятно да се приготви нуклеарна офанзива. Въпреки това, декларира той, американците могат бързо да обезпечат здравна помощ на хората след удара. Например, да приготвят специфични костюми, които предотвратяват попадането на радиоактивни частици върху кожата.

Пенсионираният военачалник Райън даде да се разбере, че диалогът сред разследващите служби по въпроса за контрола върху нуклеарните оръжия сред Русия и Съединени американски щати продължава, написа Блиц..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР