Пенсиониран американски тризвезден генерал беше отстранен от длъжността си на

...
Пенсиониран американски тризвезден генерал беше отстранен от длъжността си на
Коментари Харесай

Отстраниха генерал след критичен коментар за Първата дама на САЩ

Пенсиониран американски тризвезден военачалник беше отхвърлен от длъжността си на консултант на офицери на дейна работа, разгласи през вчерашния ден представител на армията на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес. Отстраняването беше предшествано от известия, че генералът е разгласил в обществените медии коментар, сериозен към първата дама Джил Байдън.

Пенсионираният военачалник лейтенант Гари Волески беше високо дипломиран експерт-старши ментор, когато командващият Армейския център за образование и контрол на военни водачи и професионално военно и гражданско обучение (U.S. Army Combined Arms Center (USACAC) военачалник лейтенант Тиодър Мартин го в профил. Мярката ще остане в действие до привършване на следствие, само че армейска говорителка не даде повече детайлности.



Американският в. „ USA Today “ заяви, че в акаунта си в Туитър Волески дал отговор на изказване на първата дама, откакто предишния месец Върховният съд на Съединени американски щати анулира решението по делото „ Роу против Уейд “ за правото на аборт. „ В продължение на 50 години дамите имахме право да вземаме лични решения за телата си. Днес това право ни беше откраднато “, е написала Джил Байдън.

Според „ USA Today “ в отговор Волески написал туит: „ Радвам се да видя, че най-сетне сте схванала какво е да си жена “. По-късно туитът е бил заличен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР