Пекин призовава страните в палестинско-израелския конфликт да запазят сдържаност и

...
Пекин призовава страните в палестинско-израелския конфликт да запазят сдържаност и
Коментари Харесай

Китай призовава Израел и Палестина незабавно да прекратят огъня

Пекин приканва страните в палестинско-израелския спор да запазят въздържаност и неотложно да прекратят огъня. Това заяви китайското външно министерство в неделя, 8 октомври, предаде .

„ Китай е надълбоко угрижен от настоящето повишаване на напрежението и насилието сред Палестина и Израел и приканва всички наранени страни да запазят успокоение и въздържаност, неотложно да прекратят огъня, да защитят цивилните и да предотвратят по-нататъшното утежняване на обстановката “,  сподели представителят на китайското външно министерство.

Министерството на външните работи добави още, че повтарящите се спорове сред Палестина и Израел показват стагнацията и неустойчивостта на мирния развой. Те нарекоха използването на „ решение за две страни и основаването на самостоятелна палестинска страна “ метод за разрешаване на спора.

„ Международната общественост би трябвало […] да насърчи бързото обновяване на мирните договаряния сред Палестина и Израел и да търси път към дълготраен мир. Китай ще продължи да работи с интернационалната общественост и ще поставя неуморни старания в тази тенденция “, споделиха от министерството.

Сутринта на 7 октомври израелска територия беше подложена на масиран ракетен обстрел от линията Газа. Освен това бойци нахлуха в граничните региони в южната част на еврейската страна. Хамас пое отговорност за ракетната офанзива. В отговор израелската страна стартира да нанася удари по цели в линията Газа.

Израелският министър на защитата Йоав Галант разгласи войната, отприщена от палестински екстремисти, и разгласи началото на интервенция " Железни мечове ". Той разпореди и набор на резервисти за военна работа и разгласи въвеждането на особено състояние в цялата страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР