Пекин. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън пристигна в събота

...
Пекин. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън пристигна в събота
Коментари Харесай

VOA: Рекс Тилърсън ще търси китайското сътрудничеството за „максимален натиск“ срещу Северна Корея

Пекин. Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън дойде в събота на посещаване в Пекин, където ще търси китайското съдействие в акцията за оказване на „ оптимален напън “ против нуклеарните упоритости на Северна Корея, предава радио Voice of America .
Преговорите в Пекин – на първо време с президента Си Дзинпин, а по-късно и с външния министър Уанг Йи, ще бъдат ориентирани към налагането на ограничения, които да принудят режима в Пхенян да се откаже от нуклеарната си стратегия. Разговорите в Пекин ще включват и подготовката за първото посещаване на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Китай през ноември тази година.
Вашингтон настояха Пекин да предприеме по-крути ограничения за ограничение на вноса на севернокорейски въглища, желязо, желязна руда, оловна руда и морски блага. Ако бъдат напълно приложени, рестриктивните мерки ще понижи доста приходите на Северна Корея. През 2016 година от износа на тези артикули Пхенян е спечелил 1,5 милиарда $, демонстрират данни на Държавния департамент.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР