Печени картофи ястие са сред основните гарнитури на множество ястия,

...
Печени картофи ястие са сред основните гарнитури на множество ястия,
Коментари Харесай

Тайната на перфектно изпечените картофи на фурна

Печени картофи ядене са измежду главните гарнитури на голям брой ястия, само че приготвянето им не е толкоз просто, колкото наподобява. Ето къде се крие тайната на съвършените печени картофи и кои са грешките, които да избягвате:

Готвенето на съвършените печени картофи може да наподобява просто, само че в реалност е елементарно да попаднете в клопки, които ще съсипят крайния резултат.

Обикновено най-трудният резултат е постигането на хрупкава коричка извън и мека и добре сготвена вътрешна част.

Това не значи, че се нуждаете от специфични свръхестествени знания, а просто че е належащо да следвате някои правила при подготовката и на първо място да изберете верните картофи.
Кои картофи да изберем за печене на фурна?
 Добави изложение

Често сме склонни да подценяваме този подробност, само че съществуват разнообразни сортове картофи, всеки от които се поддава на друга обработка:
алените картофи са идеални за подготвяне на ньоки; белите са идеални за картофено пюре и крокети; жълтите и пресните картофи са по-гъвкави и са изключително подобаващи за печене.
Внимавайте да не употребявате картофи, които са почнали да стареят. Те са по-богати на нишесте и по тази причина са склонни да се слепват повече. Изберете допустимо най-пресните картофи за постигнете стремежи резултат.
Как да нарежете картофите за печене?
За да постигнете отмерено готвене е добре картофите да се нарежат на кубчета със междинен размер. Алтернативен на този способ е картофите да се нарежат на колкото е допустимо по-просто. След това се накисват за половин час във вода и се разпределят в огромна тава подправени с розмарин, сол, масло и риган.
Хрупкави извън и пухкави от вътрешната страна - по какъв начин да го реализираме?
 Добави изложение

Картофите, изключително жълтите сортове, са богати на нишесте: по време на печене, нишестето може да направи картофите лепкави и да докара до класическия резултат на пюре или лепкави картофи. За да избегнете този нежелателен резултат, можете да употребявате следната тактика:

Накиснете картофите в студена вода в продължение на минимум 30 минути, с цел да премине по-голямата част от нишестето във водата. По този метод картофите ще са склонни да останат компактни и затова хрупкави на повърхността, до момента в който вътре останат меки.

Като опция има и различен доста бърз и доста ефикасен способ: след нарязването, бланширайте картофите в кипяща вода за няколко минути. При този развой картофите губят огромна доза от нишестето, което съдържат.
Как да овкусите печените картофи?
Солта и подправките би трябвало да се дозират съгласно персоналния ви усет. Сред най-подходящите билки, които можете да употребявате сигурно е розмаринът, както и черният пипер, който обаче би трябвало да се добави в края на готвенето. Други подправки, с които можете да експериментирате са семената от копър, червен пипер, куркума, риган.

 Добави изложение

Не забравяйте да подпрявите щедро с олио или зехтин, защото картофите гълтам доста лой.

Друг постоянно срещан въпрос е: „ Имат ли потребност печените картофи от чесън или лук? “ Въпреки че зависи от персоналните ви желания, може да се каже, че лукът е по-добре да бъде избегнат. Що се отнася до чесъна, той може да бъде потребен, в случай че желаете да придадете по-контрастен усет на ястието си. В този случай скилидката на чесъна би трябвало да се сложи в тавата, без даже да я обелвате (не забравяйте обаче да я измиете).
Най-подходящата температура за изпичане
На каква температура би трябвало да се пекат картофите? Да стартираме с това, че потреблението на фурна без вентилатор планува температура, която постоянно е с към 20 ° C по-висока.

Ако приготвяте една тава приблизително огромни картофи, ще ви е належащо да настроите фурната с вентилир на 180°C, до момента в който за тази без на към 200° C. Печете към двадесет минути, а след разбъркайте картофите в тавата и увеличете температурата с още 20°C. Печете за още 15-20 минути до образуването на златиста коричка.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР