Печен, пържен, карамелизиран, суров, лукът винаги ще осигури допълнителен аромат

...
Печен, пържен, карамелизиран, суров, лукът винаги ще осигури допълнителен аромат
Коментари Харесай

Защо рязането на лук ни разплаква?

Печен, пържен, карамелизиран, недопечен, лукът постоянно ще обезпечи спомагателен мирис на всяко ядене. Но за какво тази, по този начин неизменима от кулинарията съставна част, ни кара да плачем?

Суров, прибавя хапка към вашата салата или сандвич; карамелизиран, прибавя пикантна наслада на всяко горещо ядене. Наистина, има доста малко ястия, на които не бихме добавили малко лук! Единственият проблем идва, когато го нарязвате, оповестяват от foodpanda.

Този въпрос, за какво лукът ви кара да плачете, е толкоз значим, че се вършат непрекъснати проучвания на другите сортове, оповестяват от foodpanda. Определянето на точното несигурно химично вещество, което е отговорно за превръщането на разкъсващите се канали във водни пързалки, е дълъг развой, като най-новото развиване идва едвам преди 17 години. Първоначално се смяташе, че виновникът е алининаза, ензим, който също се намира в чесъна. Но всеки, който е нарязал чесън, ще ти каже две неща за ароматните луковици: Първо, че те пазят от вампири; и второ, те не ви карат да плачете. Защо лукът ви кара да плачете, само че чесънът не е?

Теорията за рева на лука е лимитирана до двa химикалa: син-пропанетил-S-оксид, дразнител, който подтиква слъзните жлези на очите, които освобождават сълзи; и синтеза на сълзотворен фактор. Последният провинен е малко прочут ензим, който е открит с помощта на няколко японски изследвания през 2002 година От друга страна, тези мистерии за човешкото тяло към момента не са позволени.

Дразнители се освобождават в по-голям размер, в случай че решите да употребявате тъп нож, тъй като потреблението на тъп нож е като хакване на клетъчната стена на лука с бейзболна бухалка, причинявайки несъразмерни вреди и освобождавайки спомагателни химикали. Острият нож обезпечава хирургическа точност, по-малко увреждане на клетъчната стена и на собствен ред освобождава по-малко химикали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР