Пазете се! Зимните вируси вече ни налазиха. Бронхиолит, ринофарингит -

...
Пазете се! Зимните вируси вече ни налазиха. Бронхиолит, ринофарингит -
Коментари Харесай

Пазете се! Зимните вируси ни налазиха

Пазете се! Зимните вируси към този момент ни налазиха. Бронхиолит, ринофарингит - познатата ни хрема, ангина, гастроентерит към този момент повалят мнозина. Скоро се чака и сезонният грип. Миналата година поради строгите противоепидемични ограничения поради коронавирус 19 – прецизното носене на маски, изолацията и дезинфекцията, грип съвсем нямаше. Сега обаче той се завръща, сигнализира Агенция Франс Прес.

Във Франция " честотата на острите респираторни възпаления (температура и дихателни симптоми) в кабинетите на общопрактикуващите лекари се усилват от септември ", сочат данните на медицинските управляващи.

Това може да се изясни с циркулирането на други дихателни вируси, разнообразни от предизвикващия Ковид SARS-CoV-2, написа в новия бюлетин на здравната процедура " Сантинел ", представен от Лупа.бг.

" Много е допустимо имунитетът на популацията към зимните вируси да е намалял ", изяснява епидемиоложката Сибил Бернар-Стоклен. " Заради това понижаване на груповия имунитет към тези вируси е допустимо епидемиите тази година да са по-силни ". Тя дава за образец бронхиолита и грипа. За да бъдат избегнати, експертите предлагат да не забравяме защитните ограничения, даже да отслабне епидемията от Ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР