Пазаруване, плащане на битови сметки, заверка на рецептурни книжки са

...
Пазаруване, плащане на битови сметки, заверка на рецептурни книжки са
Коментари Харесай

В столичните райони назначават служители за услуги по домовете на хора в нужда

Пазаруване, заплащане на битови сметки, легализация на рецептурни книжки са измежду главните действия, с които от “Патронажна грижа “ ще оказват помощ на възрастни хора и лица с увреждания, и то извършвайки услуги в домашна среда. Целта е да се лимитират контактите сред хората и да се съблюдава обществена отдалеченост, с цел да се спре разпространяването на Covid-19.

Подкрепа в дома си ще получат възрастни хора над 65 години с ограничавания или в неспособност за самообслужване, лица с увреждания и техните фамилии и лица под карантина.

Служителите на „ Патронажната грижа “ ще доставят в дома им храна, медикаменти и други артикули от първа нужда, закупени със средства на потребителите. Нуждаещите се ще получат поддръжка и за заплащането на битови сметки или други неотложни административни услуги. Проектът ще продължи до края на годината без значение от хода на пандемията.

„ За услугите се назначават хора към районната администрация и те ще обслужват избран брой потребители”, изясни пред Радио „ София” заместник-кметът Надежда Бачева - отговорник за плана в регион „ Слатина “.

Договорите на чиновниците към този момент са в действие и те могат да извършват поръчки. „ Поисканата услуга ще се прави в границите на два часа”, добави Надежда Бачева. От районната администрация на „ Слатина “ се свързват с разнообразни клубове, в които считат, че хората биха могли да имат интерес към услугата и към този момент имат записани искащи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР