Пазарджик. В отдел Закрила на детето при дирекция “Социално подпомагане,

...
Пазарджик. В отдел Закрила на детето при дирекция “Социално подпомагане,
Коментари Харесай

Испански осиновители на българско дете изказаха благодарност за положените грижи във Велинград

Пазарджик. В отдел „ Закрила на детето ” при дирекция “Социално подкрепяне ”, Велинград е постъпил отчет за следосиновително наблюдаване на интернационално осиновяване от Валенсия, Испания,съобщиха от общинската администрация.
Вицепрезиденството на региона и Съветът по тъждество и политики за приобщаване са изпратили посредством съдружие АМОР (акредититрана организация по интернационално осиновяване) отчет, в който испанските родители на осиновено българче изричат признателност към професионалното приемно семейство във Велинград, полагало грижи за детето.
Детето е осиновено през ноември предходната година, а благодарност от осиновители, декларирана посредством виновните институции, се получава в редки случаи в България.
В документа е обърнато внимание на положителната подготовка на детето, осъществена от приемното семейство, за спокойната акомодация в новото семейство. Родителите са споделили признателността си към приемното семейство за положените за сина им грижи, предоставената информация за персоналните му хигиеннни привички и режим, както и за фотосите на малчугана по време на престоя му в приемната грижа.
В екипа по приемна грижа във Велинград работят двама обществени служащия, които правят ежемесечни визити и наблюдения на приемните фамилии. Организират се екипни срещи взаимно с ОЗД – Велинград, за разрешаване на проблеми, правене на проекти и прегледи за грижа, свързани с развъждането на децата.
Общо 23 са одобрените професионални приемни фамилии на територията на община Велинград. Към края на месец април 2022г. децата, отглеждани в приемните фамилии в община Велинград са общо 24. По плана работят общо 19 професионални приемни фамилии.
Благодарение на съдействието сред екип по приемна грижа, ОЗД и приемните фамилии, настанените деца получават навременни и съответни грижи. Децата в образователна възраст постоянно посещават детска градина и учебно заведение.
Изпълнението на плана за приемна грижа - " Приеми ме 2015 " беше продължен до края на 2022 година. Удължаването на плановите действия е на база подписано Допълнително съглашение сред Агенция за обществено подкрепяне и Управляващия орган на Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР