Пазарджик. Стандартите на Шампионската лига налагат спешна реконструкция на спортна

...
Пазарджик. Стандартите на Шампионската лига налагат спешна реконструкция на спортна
Коментари Харесай

Започва обновяване на спортна зала „Васил Левски“ в Пазарджик

Пазарджик. Стандартите на Шампионската лига постановат незабавна реорганизация на спортна зала „ Васил Левски “ в Пазарджик, оповестиха от общинската администрация. Ремонтът ще обхване дребен сектор край игралното поле и първия ред седалки за феновете.

„ Щом играем волейбол на високо равнище, би трябвало да отговорим и на избрани стандарти. Тъй като желаеме да сме и домакини на срещите от Шампионска лига, би трябвало да отстраним едни несъответствия в нашата зала във връзка с избрани параметри – постанова се да изнесем с по един метър настилката от двете страни, с цел да отговаряме на европейските стандарти за осъществяване на подобен вид мероприятия. Освен това ще махнем първия ред седалки, с цел да наредим бюра за публицистите, а ще вземем един метър от бетонния тунел за връзките и ще го вкараме по-навътре, с цел да може да осъществим друго условие – дистанцията от крайната линия на полето до краката на състезателите, които не са в игра и стоят и почиват, би трябвало да е 5 метра. “

Това обясни кметът на Пазарджик Тодор Попов пред публицисти и посочи, че тези поправки би трябвало да приключат до двайсетина дни – до мача с германците.

„ В краен случай през пролетта всичко ще е както би трябвало, а през идната година ще подменим вътрешната изолираност и обшивка и по всяка възможност и седалките, тъй като те са красиви, само че не са комфортни. Много са тесни. Ще сложим седалки като на стадиона, само че с облегалки, в синьо и жълто – цветовете на нашия тим, ще ремонтираме сервизните пространства, коридорите, залите за съдиите, с цел да може залата ни да дава отговор на тези високи стандарти, които имаме към този момент във волейбола “, уточни още Тодор Попов.

През последните години бяха осъществени няколко ремонта, а при започване на тази година изцяло беше реновиран покривът и фасадата на постройката. След ремонта от вътрешната страна зала „ Васил Левски “ към този момент ще дава отговор на равнището, на което е тимът – европейско. „ Хебър “ реализира освен най-големия триумф в своята история, само че и в историята на клубния волейбол у нас, като стана първия български тим, който се класира за групите на Шампионската лига във формата с три елиминационни кръга.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР