Пазарджик. На 16 март Велинград ще отбележи 100 години от

...
Пазарджик. На 16 март Велинград ще отбележи 100 години от
Коментари Харесай

Велинград отбелязва 100 години от рождението на Вела Пеева

Пазарджик. На 16 март Велинград ще означи 100 години от рождението на своя патрон Вела Пеева, оповестиха от общинската администрация.

Паметната дата ще бъде почетена с няколко събития. В 11.00 ч. в Исторически музей-Велинград ще бъде открита галерия, отдадена на 100 години от рождението на Вела Пеева-,,Град с името на Вела ”, където ще бъдат наградени и участниците в състезанието,,Вела, патрон на нашия град ” от ЦПЛР-ОДК – Велинград.

В 16:50 ч. с парад-дефиле Представителния юношески духов оркестър,,Димитър Мечев “ при НЧ,,Отец Паисий-1893 “ и знаменни групи от учебните заведения ще поведат присъстващите от НЧ,,Васил Левски – 1904 ” до паметника на Вела Пеева на пл.,,Възражданe ” в кв.Каменица.

С Почетен часовой от РК,,Родопчани ”-НС,,Традиция ” ще се организира и церемониален обред по поднасяне на цветя и венци.

Участие в празничната стратегия ще вземат: Представителен юношески духов оркестър с,,Димитър Мечев “ при НЧ,,Отец Паисий-1893 “, школа,,Журналисти ” при ЦПЛР-ОДК – Велинград, ДЮВИШ,, Звънче ”, ще бъде показано и персонално творчество на възпитаници, спечелили І – во място в конкурс за литературно произведение, отдадено на Вела Пеева, група за остарели градски песни,,ВЕЛА ”,,,Детски хор ” и,,Гайдарска група ” при НЧ,,В.Левски-1904 ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР