Пазарът на електрически автомобили започва да става все по-интригуващ. Все

...
Пазарът на електрически автомобили започва да става все по-интригуващ. Все
Коментари Харесай

TECH Вижте как Porsche ще влезе в битката с електромобили

Пазарът на електрически коли стартира да става все по-интригуващ. Все повече производители влизат в играта, а това единствено може да ни радва. Само през тази година чакаме страхотни неща като Jaguar I-Pace, който ще се появи още идващия месец, а за по-късно през годината Audi ни готви e-tron. Какво има в ръкава си Porsche? Отговорът е Mission E. Това е елегантен модел с 4 порти, който дава обещание мощ от 600 к.с. и пробег от 500 км с едно зареждане на батериите. Концептуалният Mission E беше показан още през 2015 година, а в този момент станаха ясни малко повече детайлности.

По думите на Стефан Векбах, който оглавява отдела за електрически автомобили в Porsche, макар че Mission E няма мотор с вътрешно горене, към момента ще се усеща като същинско Porsche.Според него фактът, че целият екип работи заедно по този план, има главно значение и продуктът ще се хареса на клиентите, а и ще заслужи правото да носи емблемата на Porsche.
Въпреки че електрическите коли не са компетентност на Porsche, компанията умее да се учи бързо. Доказателство е хибридът 919, който завоюва надпреварата на Льо Ман три следващи пъти - сред 2015 и 2017 година. Определено немците имат капацитет да се борят с Tesla. Те обаче имат и още преимущества. Електромобилите не са единствено мотор и акумулатори. Шаси, спирачки, интериор, екстериор - ето тук дългогодишният опит на Porsche може да блесне.
Дори спортните коли на Porsche постоянно са били и практични, доколкото е допустимо. Mission E не е изключение със своите 100 литра размер на багажника. Батериите се намират сред двата моста, в средата на автомобила, само че даже те са особено проектирани, с цел да има задоволително място за краката на пасажерите.

По-важното, което научихме е, че Porsche, дружно с други членове на Volkswagen Group, ще построи мрежа от бързозарядни станции из цяла Европа и Съединени американски щати. Вече е известно, че Mission E ще разчита на 800V архитектура, която разрешава зареждане, задоволително за 400 километра, за 20 минути. В рамките на Европа VW Group ще си партнира с външни компании за реализиране на плана, до момента в който в Съединени американски щати компанията ще работи напълно сама.
Президентът на Porsche Cars North America Клаус Зелмер заяви, че един от целите на компанията ще е да достави всички свои представителства (189 на брой) на територията на Щатите с 800-волтови зарядни устройства. За да оправдае упованията на клиентите си, Porsche ще се стреми да построи съответна за техните потребности мрежа от зарядни станции из градовете и по автомагистралите. Все отново обаче с главен приоритет остава Европа и най-много Германия, където компанията ще работи най-вече за улеснение на своите клиенти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР