PayPal Holdings Inc. обяви в сряда, че през следващите няколко

...
PayPal Holdings Inc. обяви в сряда, че през следващите няколко
Коментари Харесай

PayPal разрешава разплащания с криптовалути

PayPal Holdings Inc. разгласи в сряда, че през идващите няколко седмици компанията ще вкара търговия с криптовалути в своята онлaйн разплащателна мрежа, което ще разреши на потребителите да купуват и продават биткойн и други виртуални валути и да пазарят с тях, употребявайки техните " цифрови портфейли ".

" Работим с централните банки и обмисляме всички форми на цифрови валути и по какъв начин PayPal може да играе роля в това начинание “, уточни основният изпълнителен шеф на компанията Дан Шулман. Той добави, че PayPal ще разреши на клиентите да заплащат с криптовалути в мрежата от 26 милиона търговци от началото на 2021 година, като ще могат да закупуват артикули и услуги от търговците, които одобряват платформата на PayPal.

Въпреки това търговците ще продължат да се разплащат с действителни пари (т.нар. фиатни пари), което значи, че ще има конвертиране на средства при съответните покупки.

Първоначално американската онлайн платежна система PayPal ще разреши на своите консуматори да пазарят, да купуват или продават биткойни, както и още три криптовалути - етериум, биткой кеш и лайткойн.

След тази нови криптовалутите нарастват, като Bitcoin нараства с 4,6%, Ethereum с 4,37%, Bitcon Cash със 7,8% и Litecoin с 11,5%, заяви БНР.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР