Павел Шефернакер, заместник-началник на Министерството на вътрешните работи и администрацията

...
Павел Шефернакер, заместник-началник на Министерството на вътрешните работи и администрацията
Коментари Харесай

Полша спира да плаща дневни пари на част от бежанците от Украйна

Павел Шефернакер, заместник-началник на Министерството на вътрешните работи и администрацията и представител на полското държавното управление за бежанците, сложи ултиматум на бежанците от Украйна, заявявайки, че те ще изгубят дневните си пари. Това оповестява полското изданието.

Вестникът написа, че Полша е решила да стимулира украинските бежанци, като анулира компенсациите. Очаква се решението да влезе в действие на 1 юли. Помощта ще продължи да получават единствено тези, които се нуждаят от нея. Става дума за хора с увреждания, както и за бременни и многодетни дами.

Служителят акцентира, че полските управляващи възнамеряват да насърчат бежанците да стартират да печелят и сами да обезпечават потребностите си. „ Това решение до известна степен демонстрира, че поддръжката е към своя край, време е да се върнем в Украйна “, сподели полският професор Пьотр Длугош.

През май полските управляващи оповестиха, че броят на бежанците, заминаващи за Украйна, стартира да надвишава броя на тези, които влизат в страната. Според граничната защита от 24 февруари в Полша са пристигнали 3,57 милиона бежанци от Украйна. Някои от тях скоро са почнали да напущат полска територия и отпътуват за други европейски страни. Общо малко по-малко от два милиона украинци остават в Полша в края на май.

Източник: ТРУД
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР