Пътят към сърцето на човека е през стомаха му. И

...
Пътят към сърцето на човека е през стомаха му. И
Коментари Харесай

Най-вкусните рецепти за влюбени

Пътят към сърцето на индивида е през стомаха му. И правилно е, че един от най-хубавите изрази на обич е да приготвите нещо особено, тъкмо за обичания човек. За най-романтичния празник " Свети Валентин " пригответе вкусотии вкъщи и зарадвайте хората, които обичате.


Необходими артикули:
15 мл водка (по опция с мирис на ванилия)
30 мл " Бейлис "
10-15 мл прясно мляко
течен шоколад или шоколадов топинг
щипка какао
лед
Начин на подготвяне: Изсипете всички артикули в шейкър или блендер дружно с няколко кубчета лед (но не прекомерно доста, с цел да не се " разводни " коктейлът).Сложете в шейкъра и една, две супени лъжици разтопен на водна баня течен шоколад (шоколадов топинг).Разбийте съставките добре и налейте готовото пиво в авансово украсена с шоколадов топинг и плодове коктейлна чаша.



Необходими артикули:
250 г шоколад
150 мл сметана течна
40 г масло
75 г какао на прахуляк
Начин на подготвяне: Разтопяваме на водна баня две супени лъжици вода с натрошените шоколадови късчета, като непрестанно бъркаме.След това прибавяме сметаната и продължаваме да разбъркваме до приемането на хомогенна примес (без въздушни балончета).Така приготвената примес смъкваме от котлона и оставяме добре да изстине, след което още веднъж я разтопяваме добре на водна баня. Прибавяме маслото при непрекъснато безредие, до приемането на еднородна примес.След това изсипваме сместа за трюфелите в купа, която покриваме с найлоново фолио, и я оставяме на студено за към час, до момента в който ганашът се втвърди.След като ганашът се втвърди добре, благодарение на дребна лъжичка, оформяме топченца и ги овалваме в какаото.



Необходими артикули:
брашно - 2 ч.ч. и половина
какао - 2 с.л.
сода за самун - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
захар - 300 г
мътеница - 240 мл (на стайна температура)
олио - 200 мл.
бял оцет - 1 ч.л.
яйца - 2 бр.
масло - 115 г (на стайна температура)
растителна боичка - алена
ванилия дестилат - 2 ч.л.

За крема
готварска сметана - 300 мл (студена)
крема сирене - 450 г (стайна температура)
пудра захар - 190 г
ванилия дестилат - 1 ч.л.

Начин на подготвяне: Фурната се загрява на 175 градуса да загрява.В купа поставя брашното, какаото, содата и солта. Разбърква се доста добре и се оставя встрани. В друга купа се поставя маслото и захарта и се разрушава с миксер към три минути. Добавя се първо 1 яйце и разрушава се добре. После се прибавя и другото и отново се разрушава добре с миксер. Трябва сместа да е гладка и хомогенна. Добавете олиото, оцета, ванилията, мътеницата и разбийте добре с шпатула.Добавяте по дребна част от сухите артикули и разбърквате с шпатулата. Така, до момента в който сместа от сухите артикули не се изчерпа. Накрая слагате алената растителна боичка.Разделяте сместа в две и приготвяме 20 см тавички, намазани с олио и поръсени с брашно. На дъното слагате хартия за печене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР