Пътувайки в такава машина, човек ще може да води обичайния

...
Пътувайки в такава машина, човек ще може да води обичайния
Коментари Харесай

Хай-тек перспектива: Самоуправляем хотел на колела

Пътувайки в такава машина, човек ще може да води нормалния си метод на живот и да прави всичко, с което е привикнал в един типичен хотел

Хората ще могат да водят нормалния си метод на живот в преносимия хотел (източник: Aprilli)

Свикнали сме да одобряваме за самоуправляеми транспортни средства елементарните коли с табло и седалки. Но в бъдеще сходни возила могат да се трансформират в по-функционални машини, които не просто возят хората от точка А до точка Б.

Дизайнерът Стив Лий от Aprilli Design Studio има визия за хотелска стая на колела. Той назовава своя план Autonomous Travel Suite (ATS). Подвижният апартамент е с задоволително огромни размери, а пространството вътре в него е разграничено на няколко зони, сходно на нормалните хотелски стаи.

По време на пътешестване жителите на ATS могат да се придвижват свободно в салона, да почиват на леглото, да работят на бюро или да се хранят в мини-кухнята. На „ борда “ са планувани също зала за видео стрийминг и компютърни игри, дребна баня и тоалетна.

Мобилният хотел се ръководи напълно от компютър (източник: Aprilli)

Автономният хотелски комплекс е планиран за продължителни пътешествия – в границите на 6 до 10 часа, а неговото напредване се ръководи напълно от компютър. Идеята е хотелските вериги да предложат сходна мобилна услуга на своите клиенти.

Пътешествието с преносим хотел към този момент е невероятно – концепцията на Стив Лий към момента не е осъществена даже във тип на първообраз. Но дизайнерът договаря с някои автопроизводители за комерсиална реализация на плана, твърди BGR.com.

Хотелските вериги могат да зарадват клиентите си с мобилна услуга (източник: Aprilli)

Когато самоуправляемите коли станат всеобщо събитие по публичните пътища, сходни нововъведения могат да се окажат по-удобна опция на обичайните транспортни средства и дори на самолетите. Пътувайки в тях, хората ще могат да водят нормалния си метод на живот и да се занимават с всичко, което са привикнали да вършат в един типичен хотел или офис.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР