Пътуващите за Албания, които преминават транзитно през Република Северна Македония

...
Пътуващите за Албания, които преминават транзитно през Република Северна Македония
Коментари Харесай

Актуална информация за пътуващите в Албания

Пътуващите за Албания, които минават директно през Република Северна Македония и Гърция, няма да бъдат поставяни под наложителна 14-дневна карантина, оповестиха от Министерство на външните работи.

Считано от 20 април 2021 година до 3 май 2021 година Албания вкара наложителна карантина за интервал от 14 дни за всички жители, идващи в страната от Гърция и Република Северна Македония. Посолството ни в Тирана направи питане до способените албански институции за това дали решението е в действие за всички жители и дали визира пътуващите директно през територията на двете страни. В отговор Министерството на здравеопазването на Албания ни осведоми, че в заповедта за идващите от Република Северна Македония и Гърция не се плануват изключения, „ само че от пътуващите директно през тези страни не се изисква самокарантиниране “.

Напомняме и, че българските жители, които възнамеряват пътешестване до Албания през посочения интервал, могат да употребяват и маршрута през Косово. За влизане на територията на Албания не се изисква представянето на отрицателен тест за COVID-19. В страната продължава да е в действие възбрана за придвижването на жители и транспортни средства сред 22:00 и 6:00 часа. При потребност от подпомагане, българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Тирана на следните телефони за връзка: +355 4 22 33 155; +355 4 22 32 906, както и на имейл [email protected]
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР