Пътуващите в Германия трябва да се подготвят за закъснения на

...
Пътуващите в Германия трябва да се подготвят за закъснения на
Коментари Харесай

Луфтханза обяви стачка преди края на годината

Пътуващите в Германия би трябвало да се приготвят за закъснения на полетите през идните дни, откакто синдикатът на кабинния личен състав Уфо (Ufo) разгласи проекти за стачка в най-голямата немска самолетна компания Луфтханза (Lufthansa), съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.
Според информация, предоставена през вчерашния ден на членовете на синдиката и получена от ДПА, Уфо се кани да стачкува през идващите дни. Говорител на синдиката удостовери, че митингът ще бъде тази година.
Профсъюзът възнамерява да оповести датите на митингите в канала си в ЮТюб през днешния ден в 17 часа почтено време (18 часа българско време).
Синдикатът осведоми членовете си, че е имало спомагателни, само че несполучливи договаряния, водени от посредници по коледните празници за намиране на краткосрочни решения за отдавнашния трудов спор.
Говорител на Луфтханза сподели, че компанията демонстрира интерес към по-широк развой на медиация, а стачките не са решения.
Луфтханза се концентрира върху идващите дати за медиация през януари, добави той.
Трудовият спор към този момент докара от предупредителна стачка в четири подразделения на Луфтханза и двудневна стачка в компанията майка. През ноември към 1500 полета бяха анулирани, засягайки към 200 000 пасажери.
Двете страни неколкократно са подчертавали, че се стремят към допустимо най-широкообхватното съглашение по редица въпроси, свързани със заплащането.
Основните правила бяха съгласувани двустранно през ноември, само че взаимното съмнение пречи на напредъка. Същевременно шефката на личния състав на Луфтханза Бетина Фолкенс, която поддържаше по-умерен метод, бе освободена.
Синдикатът упорства също да бъдат анулирани уволненията и делата против някогашни и сегашни членове на съвета, както и да бъде изработен разбор на последните месеци, наситени с спорове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР