Пътуванията с влакове в Германия, както и полетите с пътнически

...
Пътуванията с влакове в Германия, както и полетите с пътнически
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Германия заради заледявания

Пътуванията с влакове в Германия, както и полетите с пътнически самолети са затруднени поради заледявания, обхванали страната. Много влакове са принудени да се движат с по-ниски скорости, а интервенции на най-голямото летище в страната - това във Франкфурт - са прекратени, причинявайки анулация и закъснения на полети, съобщи ДПА.

" Очаквайте закъснения ", осведоми немският железопътен оператор " Дойче бан ", който предизвести и за заледявания при влизане или излизане от вагоните, както и на доста гари. На всеки, който подхваща пътешестване с трен в Германия, се предлага да ревизира онлайн преди тръгване за възможни закъснения.

По-късно денем железопътният оператор написа в собствен туит, че влаковете на дълги дистанции още веднъж се движат с цялостна скорост.

В същото време представител на летището във Франкфурт заяви, че 180 от плануваните за през днешния ден 1100 излитания и кацания, към този момент са анулирани поради ледените условия.

Пътниците на аеропорта бяха помолени да ревизират онлайн дали полетът им към момента е настоящ, преди да тръгнат към летището и да дойдат за регистрация допустимо най-рано.

Летищните интервенции не са спрени напълно, само че все още е позволено да кацат по-малко самолети от нормално, защото северозападната писта на летището е била затворена тази заран.

Работи се по обезледяването на пистите и самолетите, уточни още представителят на франкфуртското летище.

Също по този начин заледявания на пътната настилка доведоха до няколко автомобилни произшествия из цялата страна, като рейс се удари в дърво покрай Франкфурт, откакто излезе от пътя. Шофьорът на рейса и 15-те му пасажери са с леки пострадвания.

В северния град Хамбург тази заран е имало повече от 200 пътни катастрофи, съгласно органите за пожарна сигурност. Съобщава се, че като защитна мярка доста учебни заведения, коледни базари и зоологически градини в Германия са затворени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР