Пътуването на председателя на Камарата на представителите на Конгреса на

...
Пътуването на председателя на Камарата на представителите на Конгреса на
Коментари Харесай

Лавров: Посещението на Пелоси в Тайван отразява желанието на САЩ да докаже своята безнаказаност

Пътуването на ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван беше подбудено от желанието на Вашингтон да потвърди своята безотговорност и всепозволеност.

Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров на конференция след диалози с външния министър на Мианмар Вуна Маунг Луин, предава ТАСС.

„ Не се ангажирам да осъждам от какво са се управлявали американците, само че фактът, че това отразява същата линия, за която приказваме във връзка с украинската обстановка, не се колебая. Това е желанието да се потвърди на всички безотговорност и да се покаже тяхната всепозволеност “, добави още Лавров.

Ръководителят на съветското външно министерство акцентира, че не вижда друга „ причина за основаване на подобен дразнител, в действителност изведнъж, знаейки доста добре какво значи това за Китайската национална република “.

В изказване, публикувано във вторник от съветското външно министерство, се показва, че съветската страна преглежда това „ посещаване като очевидна провокация в духа на нападателната линия на Съединени американски щати за изцяло въздържане на КНР “. На площад " Смоленская " те също приканиха Вашингтон да се въздържа от дейности, които подкопават районната непоклатимост и интернационалната сигурност, и да признае нова геополитическа действителност, в която към този момент няма място за американска надмощие.

Посещението на ръководителя на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати в Тайван е първото за американски политик от подобен сан за последните 25 години. Пекин неведнъж е предизвестил американската страна, че в случай че визитата се реализира, то няма да остане без последици, Китай ще предприеме крути ограничения. Вашингтон счита, че Пекин може да предприеме стъпки в светлината на евентуалното пътешестване, което би довело до рецесия, вкючително изстрелване на ракети или осъществяване на военни учения.

Източник " Труд "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР