Ицхак Херцог, президентът на Израел, изрази днес своята подкрепа за

...
Ицхак Херцог, президентът на Израел, изрази днес своята подкрепа за
Коментари Харесай

Израелският президент: Студентските кампуси в САЩ са заразени с омраза и антисемитизъм

Ицхак Херцог, президентът на Израел, изрази през днешния ден своята поддръжка за еврейските общности по света, като уточни " трагичния напредък на антисемитизма " и " заплашването на " еврейски студенти по време на митингите в някои студентски кампуси в Съединени американски щати, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Херцог приказва за безредиците, подклаждани от войната в линията Газа, които доведоха до яростни конфликти сред враждуващите страни в университети в Ню Йорк и Калифорния, а полицията се намеси, с цел да разчисти лагерите на пропалестинските стачкуващи.

Понякога, по време на митингите против войната на Израел в Газа, някои стачкуващи вършат антисемитски и подстрекаващи изявления, като по този метод карат някои еврейски студенти да се усещат изложени на заплаха. Въпреки това някои еврейски студенти показват взаимност с тежкото състояние на палестинците, отбелязва ДПА.

" Обръщам се към вас: Народът на Израел е с вас ", сподели Херцог. " Чуваме ви. Виждаме безсрамната неприязън и заканите. Чувстваме обидата, нарушаването на вярата и на другарството. Споделяме опасенията и загрижеността ", съобщи още той.

" Виждаме, че известни университетски институции, средища на историята, културата и образованието, са инфектирани с ненавист и антисемитизъм, подхранвани от надменност и незнание, както и от морални пропуски и дезинформация. Гледаме с смут по какъв начин жестокостите от 7 октомври против Израел се честват и оправдават ", продължи той.

" Докато те приканват за интифада и геноцид, ние ще работим дружно за освобождението на нашите заложници, държани от " Хамас ", и ще се борим за свободата на жителите и за правото ни да имаме вяра и да принадлежим, за правото да живеем гордо, спокойно и несъмнено, като евреи, като израелци - на всички места ", сподели в умозаключение израелският президент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР