Пътуването е деликатна тема и малцина са тези, които се

...
Пътуването е деликатна тема и малцина са тези, които се
Коментари Харесай

В чужбина за Нова година: възможно ли е?

Пътуването е деликатна тематика и малко на брой са тези, които се вземат решение да поемат на път. 

Факт е, че обстановката непрекъснато се променя и всичко е доста нестабилно - притеснявате се за здравето си, за парите, които можете да загубите, в случай че резервирате отмора, на която не можете да заминете, за околните си, за това какъв брой изменени ще са дестинациите, които познавате по този начин добре…

Отговори на въпросите  “Ами ако… ”, които до момента са ви спирали да резервирате отмора или екскурзия в чужбина, разгласява dir.bg. 

Ако ангажирам отмора в чужбина за Нова година и тъкмо преди този момент се разболея от ковид, няма да мога да пътувам. Ще изгубя ли парите си?

Все повече туроператори оферират застраховка, която покрива тъкмо този риск. В случай, че се разболеете или сте сложени под карантина (както и ако се разболее ваш непосредствен и вие би трябвало да се грижите за него в болница), този вид застраховка подсигурява, че ще получите назад цялата сума, която сте заплатили за пътуването си. 

Ако се разболея от ковид в чужбина, по какъв начин ще покрия лекуването си, което може да коства няколко хиляди $ (според страната)?

За да не стои този въпрос пред туристите, някои страни изискват наложително показване на застраховка с покритие за Covid-19 при идване в страната. За множеството места няма такова условие, само че още веднъж можете да ревизирате при туроператора, с който ще пътувате, какви застраховки предлага и дали са включени в пакетната цена. В последна сметка, никой туроператор не би желал да се окаже с блокирани в чужбина туристи, които не могат да покрият разноските си за лекуване. Можете да ревизирате и в застрахователните компании какви артикули оферират за пътешестване в чужбина. 

Какво ще върша, в случай че полетът ми е анулиран поради затворени граници или други ограничавания, свързани с Covid-19?

Ако полетът е анулиран, самолетната компания е длъжна да ви даде опция (да летите през други летища) или да ви върне парите. В случай, че полетът е анулиран по аргументи, свързани с ограничения за ограничение на ковид, доста евентуално е да нямате право на обезщетение, а единствено на възобновяване на сумата за полета. Причината е, че самолетните компании се базират на това, че анулацията е по независещи от тях, изключителни условия. 

Добре е да обмислите и следното нещо, което е характерно за възобновяване на пари за полет около ковид: самолетните компании постоянно оферират ваучер за сумата на билета вместо връщане на пари. Дори и да ви предложат ваучер, вие можете да заявите връщане на сумата. Ваучерите са потребни за това: клиентът разполага със сумата незабавно и може да я употребява, в случай че реши скоро да пътува, защото връщането на парите за полетите в интервала на ковид може да отнеме до година.

Притеснявам се да се прекачвам по летища, с цел да не се заразя с ковид. Мога ли въпреки всичко да отида на някое екзотично място?

До множеството екзотични дестинации като Малдиви, Занзибар, Сейшели, няма директни полети от България, а се постанова прехвърляне през трети страни. Въпреки това има доста слънчеви дестинации, до които можете да стигнете с пряк полет (обикновено чартър) от България - Тунис, Египет, Дубай, а за Нова година 2021 от България ще излети директен чартър и за Малдивите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР