Пациентска прикреватна мониторингова система е новото дарение от кампанията“Пазарджик обича“,

...
Пациентска прикреватна мониторингова система е новото дарение от кампанията“Пазарджик обича“,
Коментари Харесай

Ново дарение за Неонатологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик

Пациентска прикреватна мониторингова система е новото подаяние от акцията “Пазарджик обича “, което получи Неонатологично поделение на МБАЛ-Пазарджик, оповестиха от лечебното заведение. Средствата за него на стойност над 3100 лева са събрани от благотворителната самодейност на Съвета за младежка политика.

„ Помагаме на Неонатологично поделение на МБАЛ-Пазарджик, откогато сме почнали акцията за събиране на пластмасови капачки и боклуци. Вярваме, че когато имаме систематични и поредни старания резултатът ще е по- стойностен. Това, което вършим има смисъл и отсега нататък ще продължаваме да работим с отделението “, съобщи ръководителят на Съвета за младежка политика Александър Иванов, откакто доброволците връчиха дарението на началника на Неонатологично поделение доктор Здравка Пиронова. Той напомни, че за сумата от 3 хиляди лв. са направени още две дарения, които включват кислородни палатки и стерилизатор.

Всички бебета, за които се поставят грижи в интензивния бранш на отделението се включват към подобен екран. С него се наблюдават непрекъснато виталните функционалности и индикаторите на децата. Имаме бебенца, които гледаме по няколко месеца и постоянно има потребност от такива нови апарати. Този уред осведоми, когато те не могат да дишат и би трябвало да се намеси акушерка или доктор. Това са нашите спомагателни очи, които следят бебетата. “, изясни доктор Пиронова. В момента в Неонатологично поделение се поставят грижи за 15 новородени.8 от тях са в Интензивния бранш. Най-малкото бебе тежи 1900гр. То е родено преди 10 дни с тегло от 1700гр.

От името на управлението на болничното заведение доктор Пиронова връчи благодарствено писмо на Съвета за младежка политика. „ Повече от три години Вие обединявате жителите на Пазарджик за една добра идея. Благородната Ви акция за по-чиста природа и поддръжка на Неонатологично поделение на МБАЛ-Пазарджик е образец по какъв начин положителните планове и обединените старания оказват помощ да се случват добрини.Кампанията „ Пазарджик обича “ демонстрира какъв брой мощни сме дружно. “, акцентира изпълнителният шеф на МБАЛ-Пазарджик доктор Красимир Темнилов.

Той благодари на младежите, които оказват помощ огромното сърце за капачки на Пазарджик към този момент три години да „ тупти “ дружно със сърчицата на новородените деца и им пожелава здраве и сила, с цел да не престават с положителните си каузи.

Д-р Пиронова също изрази признателност към всички хора, които оказват помощ и не престават да поддържат тази самодейност като събират и предават капачки, с цел да се закупува инсталация.Тя благодари и на всички поданици на Пазарджик и региона, които им оказват помощ и са загрижени за новородените.

Младежи от Съвета за младежка политика, които посетиха Неонатологично поделение на МБАЛ-Пазарджик бяха закичени с пъстри мартенички от старшата акушерка Мая Палашева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР